Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Смятат майчинството върху по-малък срок

Смятат майчинството върху по-малък срок

Левицата има предложение за намаляване на срока за изчисляване на обезщетението за майчинство - от 24 на 18 месеца.Това ще стане с поправка в преходните и заключителни разпоредби на Закона за бюджета за догодина, поясни шефката на социалната комисия в НС Корнелия Нинова.

Левицата има предложение за намаляване на срока за изчисляване на обезщетението за майчинство - от 24 на 18 месеца.Това ще стане с поправка в преходните и заключителни разпоредби на Закона за бюджета за догодина, поясни шефката на социалната комисия в НС Корнелия Нинова.

Тя припомни, че по време на управлението на тройната коалиция този срок е бил 12 месеца, а ГЕРБ са го удължили на 24 месеца, като по този начин са ограничили кръгът на майките и размерът на обезщетението.

"Ние сега ще го намалим. Тази мярка ще важи за майки, които ще получат това право от 1 януари 2014 нататък", каза още Нинова, която поясни, че законите нямат обратна сила и няма да важи със задна дата.Тя пресметна обаче, че това означава увеличаване на майчинството средно с около 12 лева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега