Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Николов направи първата копка на новата спортна площадка към Eлектрото

Кметът Николов направи първата копка на новата спортна площадка към Eлектрото

Днес бе даден символичен старт на проекта по реализирането на модерната спортна площадка в двора на ПГЕЕ "Константин Фотинов". Първата копка бе направена от кмета на града Димитър Николов в присъствието на зам.-кмета по образование Йорданка Ананиева, директора на техникума Коста Папазов, директора на РИО Георги Даутев, ученици и учители от техникума. Очаква се строителството на спортната площадка да приключи до април.

Днес бе даден символичен старт на проекта по реализирането на модерната спортна площадка в двора на ПГЕЕ "Константин Фотинов". Първата копка бе направена от кмета на града Димитър Николов в присъствието на зам.-кмета по образование Йорданка Ананиева, директора на техникума Коста Папазов, директора на РИО Георги Даутев, ученици и учители от техникума.

Очаква се строителството на спортната площадка да приключи до април. Новата площадка ще може да се ползва, както от всички 1000 ученици на двете училища - ПГЕЕ "Константин Фотинов" и СОУ "Иван Вазов", които делят една сграда, така и в извънучебно време и през ваканциите от всички останали граждани, които желаят да спортуват.

"Модерната мултифункционална спортна площадка, която ще замени старите асфалтови игрища в училищния двор на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" в Бургас ще бъде домакин на международно състезание през юни." заяви Николов. Кметът призова всички директори на бургаски училища да са активни, за да се изпълняват повече и повече подобни проекти. Многофункционалната спортна площадка ще включва футболно игрище с изкуствена настилка, трибуни за публика, електронно табло за резултати, ново осветление и лекоатлетическа писта за бягане.

От двете страни на футболното игрище ще има спортни площадки с фитнес уреди, за стимулиране на спортната активност на деца и младежи в училищна и извънучилищна среда, едната от които ще бъде изцяло пригодена за деца със специални образователни потребности /СОП/ и гръбначни изкривявания. На съседното игрище ще бъдат изградени две комбинирани площадки за волейбол, баскетбол и хандбал с тартанови плочи. С реновирането на двора на ПГЕЕ "К.Фотинов" и изграждането на модерния закрит спортен копрпус на ПМГ/Френска гимназия ще се реши още един проблем - този с недостатъчната спортна инфраструктура в централната част на града.

"Така жителите от ЦГЧ вече ще имат възможност да спортуват на открито и на закрито близо до дома си",коментира зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева Подобряването на образователната и спортна инфраструктура на бургаското учебно заведение ще се реализира в рамките на проекта "Здрав дух в здраво тяло" по Програмата за Трансгранично сътрудничество с Република Турция. Водеща организация е ПГЕЕ "Константин Фотинов", а нейни партньори са РИО-Бургас и Дирекция на просветата в Одрин. Стойността на целия проект е 460 000 евро. От тях 405 000 евро се отпускат на ПГЕЕ за изграждане на спортните площадки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега