Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борислав Сандов: Корупцията нанася огромни щети, а понякога дори убива

Борислав Сандов: Корупцията нанася огромни щети, а понякога дори убива

Той коментира и предполагаемите причини, довели до бедствено положение в части от Южна България след обилните дъждове

„Обикновено корупцията нанася огромни щети, а понякога дори убива. Има много примери, за които не можем да обясним нещо случило се освен с корупция”. Това заяви заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов пред NOVA. „Прокуратурата е тази, която трябва да повдига обвинения и да натоварва с разследващи функции определени органи”, каза още той. 

„Призовавам всеки, който има сигнали за корупция, да ги дава. Всеки, който има сигнали за нарушения на околната среда, да ползва зеления телефон към регионалните инспекции по околната среда”, добави Сандов. Той коментира и предполагаемите причини, довели до бедствено положение в части от Южна България след обилните дъждове. „Мостовете, които видяхме срутени, не са старите мостове. Тези в Родопите са на векове и те продължават да са там. Правени са някога, защото на 100 години е идвала висока вълна, но днес те са непокътнати. Проблемът с новата инфраструктура е, че тя не предвижда. Няма мисъл и структура, която да казва, че на дадено място трябва да се направи на по-голяма височина, защото ще има висока вълна в следващите години”, посочи Борислав Сандов.

По думите му канализационните системи също трябва да са добре почистени, както и не трябва да се разрешават строителни разрешения в близост до реки.„Истината е, че в България има много документи, които стоят по шкафовете и няма приложение. По същия начин имаме Стратегия за адаптация към климатичните промени. Макар и късно завършеня, тя съществува и сме платили доста за нея като държава. Трябва да я извадим и да я вкараме в приложение. Тя ще ни реши част от тези въпроси”, каза Сандов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега