Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Сандов се срещна с посланиците на Швеция, Финландия и Дания

Министър Сандов се срещна с посланиците на Швеция, Финландия и Дания

Основна тема на дискусията беше предложеният от Европейската комисия пакет „Готови за 55"

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов се срещна вчера с посланика на Швеция нейно превъзходителство Катарина Рангнит, посланика на Финландия нейно превъзходителство Кристина Кувая и посланика на Дания негово превъзходителство Йес Брогорд Нилсен. Тримата посланици отбелязаха, че въпросите, свързани с изменението на климата, са от приоритетна значимост за скандинавските държави и дадоха висока оценка за решението България да има вицепремиер по климатичните политики.

Министър Сандов подчерта традиционно добрите отношения между страните в рамките на ЕС, НАТО и други международни организации. Той изказа благодарност на  правителствата на Дания, Финландия и Швеция за подкрепата им за присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Основна тема на дискусията беше предложеният от Европейската комисия пакет „Готови за 55", който има за цел да намали емисиите на парникови газове с 55% до 2030 г. Министър Сандов подчерта, че постигането на тази амбициозна цел ще е плод на много усилия и целенасочени политики, които трябва да бъдат достатъчно гъвкави и базирани на честно разпределение на тежестта и ползите между държавите членки. От особено значение за страната ни е да бъдат взети  предвид националните особености на всяка държава членка.

Министър Сандов представи накратко мерките, предвидени в проекта на Националния план за възстановяване и устойчивост, които ще подкрепят постигането на целта на пакета „Готови за 55". Той информира също за предстояща реформа в областта на управление на отпадъците в подкрепа на политиката за нулеви отпадъци.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега