Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Продължават да следят състоянието на водите край Камен бряг

Продължават да следят състоянието на водите край Камен бряг

Предстои МОСВ да предостави обобщена информация за резултатите от проверката

И след приключване на действията по разтоварване и обезопасяване на авариралия кораб „Вера Су", екипите за наблюдение на МОСВ продължават всекидневно да следят на място състоянието на морските води край Камен бряг с цел проследяване на стойностите на наблюдаваните до момента показатели.         

Продължава ежедневният мониторинг от бреговия пункт на 60 метра южно от мястото, на което беше заседнал корабът. Допълнителният площен мониторинг от 7 пункта ще продължи през следващите две седмици съгласно утвърдения план. Пунктовете са съобразени с посоката на преобладаващото морско течение. Разположението им позволява проследяване на потенциално въздействие върху морската околна среда в по-дългосрочен план чрез провеждане на периодични моделирани изследвания на крайбрежните морски води.         

Предстои МОСВ да предостави обобщена информация за резултатите от оценката на въздействието върху акваторията на Черно море в района на Защитена местност „Яйлата", която  е  възложена на Института по океанология към БАН по задание на Изпълнителната агенция по околна среда. В техническото задание са определени дейности за анализ на очакваните въздействия върху морските организми и върху екологичното състояние на морските води и за оценка на възможни щети върху морската флора и фауна, морските хабитати и крайбрежните морски води.         

На Института по океанология е възложено също въз основа на анализите и оценките да се направят изводи, има ли и в каква степен увреждане на видове и природни местообитания, предмет на опазване, и на видове със стопанско значение в морската среда; нанесени ли са и в каква степен екологични щети върху запазването на „благоприятно консервационно състояние" на защитената местност, по смисъла на Закона за отговорността за предотвратяване и отстраняване на екологични щети.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега