Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Без КПП-та от следобеда на 6 май, детските градини и яслите остават затворени за момента

Борисов: Без КПП-та от следобеда на 6 май, детските градини и яслите остават затворени за момента

По думите на Борисов "...две неща са основни – дистанция и дезинфекция – това е правило за всичко".

Без КПП-та от следобеда на 6 май, а детските градини и яслите остават затворени за момента. Това обяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов. 

"Единомислие имаме на Щаба по темата с КПП-тата. Считаме, че те изиграха много важна роля.  Следобедът на Гергьовден ще махнем КПП-тата. Ако съумеем като гражданско общество да се справим без КПП-а, няма да бъдат върнати. Детските градини и яслите – нямаме съгласие в Щаба за тях. Това, което се коментира, е че децата ще поставят на риск учителите, родителите, бабите, дядовците и т.н.", допълни премиерът. "Трябва предпазливо да се отнесем към отпускане на тази мярка, да видим как ще е  в страните, в които се дава зелена светлина за посещението им", коментира ген. Мутафчийски по този повод.

На брифинга днес стана ясно, че автоинструкторите ще могат да работят от утре. Ще могат да се провеждат и изпити за издаване на шофьорски книжки. "Дезинфекция, маски в автомобила и ако изпитите са в зала – спазване на съответната дистанция", коментира премиерът.    Разрешава се и индивидуалният спорт - тенис на корт, бягане в парка или на стадионите, отварят и плувните басейни. Отварят и заведенията на открито, като изискванията ще са на 10 кв. м. - 4 човека, ако е семейство - на една маса. Подробности ще бъдат дадени утре. "Всяко едно от тези неща важи до момента, в който се спазва, ако не – стягаме мярките пак", коментира Борисов и допълни: "...две неща са основни –дистанция и дезинфекция – това е правило за всичко". 

Борисов за пореден път благодари на всички, които към момента са спазвали мерките, както и на всички, които ще продължат да ги спазват. "Всички, които спазват дистанция, въпреки спекулациите, да не съжаляват за това, защото само благодарение на тяхната дисциплина имаме тези резултати и сме най-ниско по заболеваемост и смъртни случаи. За съжаление както на фронта, така и при тази ситуация, хората на първа линия дават свидни жертви. Съболезнования на близките на починалите лекари. На всички останали, които спазват призивите и си стоят вкъщи, едно голямо благодаря”, каза той.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега