Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов поиска министърът на енергетиката да дойде в парламента заради споразумението

Борисов поиска министърът на енергетиката да дойде в парламента заради споразумението

Помолен да коментира думи на енергийния министър, че тези седем точки са трудно изпълними, Борисов коментира, че не знае тези министри какво са правили вчера, когато е подписвано споразумението.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска министърът на енергетиката Румен Радев да дойде в парламента във връзка с проекторешението за одобряване на споразумението с протестиращите миньори и енергетици, което Народното събрание обсъжда в момента на извънредно заседание.   

Помолен да коментира думи на енергийния министър, че тези седем точки са трудно изпълними, Борисов коментира пред журналисти, че не знае тези министри какво са правили вчера, когато е подписвано споразумението. „Нали вчера си сложих подписа след като часове наред водеха тези преговори и ако сега министърът ще казва, че това не е изпълнимо, да дойде да го каже на трибуната и да гласувам против. Как така?“, каза лидерът на ГЕРБ.  

На въпрос за думи на енергийния министър, че не трябва да се правим, че няма слон в стаята, Бойко Борисов коментира: „Като няма слон или да си подаде оставката, или да дойде да ни обясни. Аз повече няма да си залагам партията за аматьори. Ще го извикам да дойде веднага, за да каже какво е казал", добави Борисов.

Преди въпроса за днешното изказване на енергийния министър, попитан успешни ли са преговорите, Бойко Борисов коментира, че доста компромиси са направени -  първо от синдикатите, от протестиращите, от правителството. Но аз и днес заявявам – ще гласуваме споразумението, което е направено, но оттам нататък премиерът Денков е отговорен всичко, което приеме, да бъде договорено с Брюксел, добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира, че вчера Делян Пеевски реално е водил преговорите и ги е довел до успешен край, колкото и да не им харесва на "красивитета". "Той направи много от това, което слушах и с телефоните излъчвахте", добави лидерът на ГЕРБ. Според него е било грешка, че не се е излъчвала срещата директно поне по онлайн канала на парламента, и така с телефоните даже се е получило по-лошо.

Борисов каза, че вчера не е бил на срещата в парламента с миньорите и енергетиците, защото е бил в Сливен във връзка с кампанията за местните избори, а и целта му е да не се политизира протестът.

"Слагайки си подписа вчера, защото от мое име подписа г-жа Атанасова и ГЕРБ, ние държим това, което подписваме, да бъде факт, да бъде изпълнено, в противен случай повече не можем да се изправим срещу тези хора и да им обещаем или да им гарантираме каквото и да било", заяви Бойко Борисов. Според него блокадите трябва да се вдигнат, ако парламентът гласува споразумението.  

"Видяхте в Германия като нямаше газ как отвориха въглищните централи и заработиха, така че много умно трябва да се затварят", посочи Борисов. Според него въглищните централи трябва да се замразят и при война, при бедствия или каквото и да било, винаги можем да си ги пуснем.

"Помните ли когато бях кмет, като спряха газа на България, София изстина за няколко денонощия и тогава само от това, че не си бяхме затворили мазутните котли - сега още падат сажди - вярно, но ви стоплихме панелните блокове", даде пример Борисов и добави, че с разум всяко едно нещо трябва да се прави.

В отговор на въпрос за управлението, Борисов коментира, че колкото повече говорят за некоалиция, толкова повече грешат. Ако това вчера беше некоалиция, аз не знам какво е коалиция, каза той. Некоалицията сме в една лодка и гребем в една посока, добави Борисов.   

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега