Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Полицай, посегнал на протестиращ, ще бъде уволнен!

Борисов: Полицай, посегнал на протестиращ, ще бъде уволнен!

Полицай, посегнал на протестиращ, ще бъде уволнен. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия, който с „огромно притеснение“ следял протестите на природозащитниците заради поправките в Закона за горите.

Полицай, посегнал на протестиращ, ще бъде уволнен. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия, който с „огромно притеснение“ следял протестите на природозащитниците заради поправките в Закона за горите. Той за пореден път отрече твърденията, че Законът за горите е лобистки. И подчерта, че дори да се реализират всички замислени проекти за изграждане на ски-съоръжения, то пистите ще бъдат с обща дължина около 100 км. Освен това, за всяко отсечено в хода на строителните дейности дърво щели да се засаждат 10 нови.

„По данни на Евростат България е една от двете страни в Европа, където площта на горите се увеличава през последните години", каза още Борисов.Той подчерта, че при всяко свое действие, свързано със строителство, е съобразено с екологичните норми.„С археолозите събираме всяко камъче по магистралите, с еколозите местихме кокичета, забавихме „Хемус" заради щъркелово гнездо", припомни Борисов.  

Вчера за втори пореден ден около 3000 активисти блокираха Орлов мост, 12 души попаднаха в ареста. „Единствената ми молба към хората е да не затварят Орлов мост. Да отидат пред парламента, пред Министерски съвет, където искат в София могат да протестират“, призова ги премиерът. По думите му, когато се затваря ключово кръстовище, полицията е длъжна да го отвори.

„Веднага почват да се разхождат полицаи и младежи заедно в хватка, което ме ужасява. Полицай, който посегне на протестиращ, ще бъде незабавно уволнен",  отсече Борисов.Той добави, че от вчера депутатите от ГЕРБ, които са участвали в приемането на Закона за горите, настояват да се срещнат и да обяснят на всеки един от протестиращите какво пише в закона. По думите му, ако протестиращите срещу промените в Закона за горите аргументират убедително позицията си, правителството е склонно да направи крачка назад.

Промените в закона улесняват строежа на ски комплекси на територии от горския фонд без промяна в предназначението на земите. Еколозите твърдят, че с приетия окончателно закон ще се увеличи значително изсечената и застроена площ в защитените територии и горите. Новият Закон за горите няма да превърне планините ни като в Слънчев бряг, сигурен е обаче премиерът.

„Тези момчета и момичета моля да отворят Евростат – България е единствената държава, в която горите са се увеличили с 10 процента. За ски пистите, за които говорим – всички писти с новите проекти трябва да станат около 100 километра. За Австрия – 12 000 километра са ски пистите, в пъти повече“, обясни Борисов. Освен това за всяко отсечено в хода на строителните дейности дърво щели да се засаждат 10 нови. Планинските курорти обаче трябва да се развиват и това целят промените в закона, каза още премиерът. Ето вижте Банско, където се стичат хиляди хора. Там трябва да има още съоръжения. Не бива да изоставаме в сравнение с други европейски държави с развит планински туризъм, смята Борисов. 


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега