Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов се срещна с представители на Камарата на строителите в България

Борисов се срещна с представители на Камарата на строителите в България

Поводът за срещата са протестите на строителни компании в София.

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на Камарата на строителите в България. Той посочи, че не одобрява линията за дискредитиране на сектора, но призова за качествено изпълнение на проектите.

Поводът за срещата са протестите на строителни компании в София. На срещата участва и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

По време на разговорите представителите на бранша заявиха, че спазват всички европейски стандарти при строенето на пътища и призоваха за подкрепа срещу риториката за дискредитиране на строителния бранш.

Среща с Камарата на строителите проведе и президентът Румен Радев. От бранша подчертаха, че отговорността за допусканите грешки не е обща за бранша и този, който нарушава принципите и правилата, трябва да понесе своята отговорност и това следва да е валидно както за изпълнителите, така и за възложителите и упражняващите контрол институции.

Строителите информираха за предприетите действия за подобряване на нормативната база и въвеждането на повече прозрачност в сектора и посочиха, че в страната  функционират 20 000 фирми в строителния бранш, като само 5 000 от тях са вписани в Камарата. Отбелязан беше растящият дефицит на квалифицирани кадри в строителството, както и нуждата от съвместни действия с институциите за по-бързото възстановяване на професионалното обучение.

"Доверието на обществото няма да бъде спечелено с протести, декларации и пресконференции, а с качество и прозрачност", коментира на свой ред Радев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега