Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Британската кралица награди посмъртно Пламен Петков с Орден за храброст

Британската кралица награди посмъртно Пламен Петков с Орден за храброст

Кралски орден за храброст бе присъден посмъртно на българина с британско гражданство Пламен Петков, който на 26 май 2012 г. загина трагично, докато спасяваше момиче от удавяне. Това се съобщава на сайта на британското правителство. Майката на Пламен Петков е поканена в Бъкингамския дворец, за да получи ордена.

Кралски орден за храброст бе присъден посмъртно на българина с британско гражданство Пламен Петков, който на 26 май 2012 г. загина трагично, докато спасяваше момиче от удавяне. Това се съобщава на сайта на британското правителство. Майката на Пламен Петков е поканена в Бъкингамския дворец, за да получи ордена.

Кралският орден за храброст се присъжда в много редки случаи на хора с изключителни прояви на храброст. Основан през 1974 г., той е връчван не повече от 1000 пъти. Джайлс Йорк, заместник-началник на полицията в Съсекс, смята, че ако не бяха действията на г-н Петков, щеше да се стигне до смъртта на детето, се казва в съобщението.

Цитиран е Джонатан Алън, посланик на Великобритания в България: "Много съм горд, че Нейно величество кралицата награди г-н Петков с Ордена за храброст за този истински смел подвиг. Той напълно заслужава това признание. На плажа в Уест Уитъринг в онзи слънчев майски ден е имало много хора, но само Пламен Петков е откликнал на виковете за помощ на отчаяната майка и е намерил сила в себе си да скочи в опасните води. Непоколебимият му кураж и пълно равнодушие към собствената му сигурност спасиха живота на едно малко момиченце, но за нещастие струваха собствения му живот. Благородният подвиг на Пламен Петков дълбоко разчувства британския народ, а съдебният лекар по случая удостовери храбростта му, твърдейки, че за петте си години на тази позиция това е "най-безкористният жест", на който е ставал свидетел. Няма думи, подходящи за този подвиг. Няма почест, която може напълно да се отплати за саможертвата на Пламен Петков. Но в ден като този можем да му отдадем почит и да сме благодарни, че съществуват хора като него. Пламен Петков е истински български герой! Обединеното кралство почита неговото геройство и саможертва".

Припомняме ви, че Пламен Петков загива, докато спасява момиче от удавяне на 26 май 2012 година на плажа Уест Уитъринг в Съсекс.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега