Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Британски лекари със съвети за превенция на настинки и грип през есента

Британски лекари със съвети за превенция на настинки и грип през есента

Вярват ли лекарите в "бабините съвети"?

С началото на есента започва и сезонът на настинките и грипа. Резките промени на времето, дневните температурни амплитуди и отслабения имунитет през преходния сезон повишават риска от заболяване. Основният съвет на експертите е навременната ваксинация. Но всеки от нас знае и поне няколко "бабини съвета" за превенция. Вярват ли в тях и лекарите? Оказва се, че да.

Британски лекари разкриха пред "Healthista" своите задължителни методи за предпазване от настинки и грип през есента. Ето какво работи, според техния опит:

Д-р Дейвид Джак се кълне, че няма по-добър начин за подсилване на имунната система от добрия стар витамин С. "През зимата се стремя да приемам възможно най-много витамин С чрез цитрусови плодове и хранителни добавки. Голям почитател съм на антиоксидантите като начин за стимулиране на имунната система", обяснява анти ейджинг експертът.

Нутриционистът Ейми Морис залага на изобилие от Омега 3 мастни киселини, които помагат за освобождаване на дихателните пътища и предпазват белите дробове от инфекции. Тя се стреми да включва в хранителния си режим възможно най-много мазни риби като сьомга и скумрия. Другият задължителен за силна имунна система елемент за Морис е витамин D. Той, за съжаление, не е толкова лесен за набавяне с храната, което означава, че трябва да се приема чрез добавки.

Дерматологът д-р Даниел Глас препоръчва здравословният режим на хранене задължително да включва купа пилешка супа. Той препоръчва и редовното посещаване на сауна, която позволява на тялото да "изпоти" вирусите.

Общопрактикуващият лекар д-р Дейо Фамубони препоръчва да заложим на чай от джинджифил с мед и лимон, още при първите симптоми на настинката. Д-р Джулиън Насбит пък напомня за важността на физическата активност. "Още щом се събудя, пия плодово смути, 2-3 пъти в седмицата отивам във фитнеса за тренировка с тежести или спининг. Интензивните тренировки подобряват и настроението", коментира експертът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега