Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП иска извънредно свикване на НС за актуализация на бюджета

БСП иска извънредно свикване на НС за актуализация на бюджета

БСП иска извънредно свикване на парламента в понеделник за актуализация на бюджета, обявиха на брифинг от партията.

БСП иска извънредно свикване на парламента в понеделник за актуализация на бюджета, обявиха на брифинг от партията. Причината е, по думите на Корнелия Нинова и Румен Гечев, раздаването на милиони на различни сектори и увеличаването на заплатите на държавни чиновници от някои агенции с 30%. Това, според Нинова, Борисов го предприема незаконно и еднолично, защото трябвало да има решение на Народното събрание.

"ПГ на "БСП за България" днес внасяме необходимите подписи за свикване на извънредно заседание на Народното събрание в понеделник от 13.00 ч", посочи Нинова.Тя посочи и какъв е искания от социалистите дневен ред на заседанието."Първо, решение на Народното събрание, с което се задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в парламента във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата", каза Нинова.

Настояваме за прозрачност в харченето на всеки лев, предвидимост за икономиката и грижа за хората, подчерта Нинова. "Последиците от кризата COVID-19 са тежки за икономиката и домакинствата. Последният месец премиерът Борисов обеща и раздаде близо 2 млрд. лв. без план, без стратегия извън парламентарния ред в парламентарната република само и само да потуши недоволството срещу себе си и правителството и за своето лично спасение. Това са парите на всички българи и искаме гаранции, че те ще стигнат до хората и реалната икономика, а няма да потънат в нечие чекмедже и до приближените до властта фирми. Искаме ясен отчет какво е състоянието на бюджета и прогнози за есента и зимата", каза още Нинова.

Румен Гечев добави, че социалистите не са против увеличение на заплатите, но има и други сфери, на които трябва да се вдигнат парите и затова искат да се обсъди в Народното събрание. Според икономиста управляващите "действат панически, те действат предизборно, те предлагат правилно повишение на доходите, но по незаконен и небалансиран начин".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега