Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас кандидатства за европейски средства за Индустриалния парк в "Меден рудник"

Бургас кандидатства за европейски средства за Индустриалния парк в "Меден рудник"

Община Бургас кандидатства с проектно предложение за европейско финансиране за изграждане обслужващата инфраструктура на Индустриален и логистичен парк – територията под к-с „Меден рудник“.

Община Бургас кандидатства с проектно предложение за европейско финансиране за изграждане обслужващата инфраструктура на Индустриален и логистичен парк – територията под к-с „Меден рудник“. Това коментира кметът Николов веднага след края на редовното заседание на Общински съвет в Бургас.

„За тези финансови средства в момента участват три логистични парка – в Бургас, Видин и Божурище. 80% се осигуряват от ЕС, останалите 20% ще бъдат съфинансиране. Инфраструктурата, която ще бъде одобрена, ще даде възможност за допълнително отпушване на трафика за „Меден рудник“. Тази инвестиция, ако бъдем одобрени от Министерството, ще помогне за отпушването на трафика и ще даде възможност на всички работещи, не само в новата част на индустриалната зона, но и съществуващите предприятия, които се намират на ул. „Търговска“, да имат модерна, качествена инфраструктура. И новоизграждащи се предприятия да имат възможност да функционират чрез новата пътна връзка.  В момента кандидатстваме за този проект, на този етап не знам какво ще бъде одобрено. Ще се борим максимална част от инфраструктурата да бъде изградена със средствата, за които кандидатстваме по ПВУ“, коментира още градоначалникът. 

"Община Бургас работи по обособяване на тази територия като Индустриален парк заедно с „Национална компания индустриални зони“ ЕАД още от началото на 2017 година. До 3 месеца ще стане ясно дали морският град ще спечели проекта", коментира за "PoligrafF" директорът на Индустриален и логистичен парк Петър Иванов. 

Относно коментирания по-рано през деня втори вход-изход на кв. „Сарафово“, Николов коментира: „Той ще се намира в Северната част. Преди малко гласувахме докладна за един земеделски имот, на който ще му сменим статута. Жителите на „Сарафово“ могат да се ориентират много лесно – това е теренът, който е в близост до обръщалото на автобус №15. Особено в летните месеци, когато трафикът е интензивен, новият вход-изход ще облекчи живущите в Северната част на квартала да влизат по алтернативен маршрут и да не минават през централната част“. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега