Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас направи заявка за най-красивата и зелена класна стая на България

Бургас направи заявка за най-красивата и зелена класна стая на България

Педагогът г-жа Русинова е адаптирала към нашата действителност един пример от САЩ, където има традиция за „осиновяване“ на части от паркови територии, за чието опазване се грижат осиновителите.

Учителката по природни науки Жечка Русинова с нейния пети „В“ клас от СУ "Константин Петканов" в „Меден рудник“ стартираха инициативата „Осиновяване на късче земя“. 

Педагогът г-жа Русинова е адаптирала към нашата действителност един пример от САЩ, където има традиция за „осиновяване“ на части от паркови територии, за чието опазване се грижат осиновителите.По идеята са увлечени вече не само пети „В“, а и други класове от училището. Първоначално осиновителите от СУ „Константин Петканов“ засадиха две борчета в отреденото им място в парк „Минерални бани“, поставиха и къщички за птици.Тази седмица те добавиха учебна дъска и ученически скамейки. За тяхното изработване са помогнали и активни родители. Всичко е от екоматериали. Така децата от различни класове на училището вече провеждат там открити уроци сред природата.

Снимка: Община Бургас

 „Поздравявам Вас, децата, родителите и ръководството на училището за прекрасната идея! Преобразили сте по много интересен начин част от парк „Минерални бани“. Направили сте мястото още по-приятно за посещаване. Благодаря на всички вас, че давате пример за отношение с любов към околната среда на Бургас!“, каза кметът Димитър Николов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Райна
    05 юли 2021 09:32

    Тези пънове и отрязаните дървета ли възпитават в опазване на природата!Идиоти!

    0 : 0
  • Гацо
    01 юли 2021 11:56

    Когато нямаш мозък за 2 стотинки. Правиш зелена класна стая, като сечеш дървета. И не, не ми обяснявайте, че било санитарна или друга сеч. Важното е, че децата виждат отрязаните дървета и се възпитават, че потрябва ли им за нещо, отиват и си берат.

    1 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега