Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас отбелязва Деня на Тракия

Бургас отбелязва Деня на Тракия

Отбелязването на Деня на Тракия продължава тази вечер с тържествен концерт в Държавна опера – Бургас.

Със заупокойна молитва и поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24 черноморски пехотен полк в Бургас започнаха честванията за отбелязване Деня на Тракия.

В церемонията се включиха кметът Димитър Николов, представители на Община Бургас и Общински съвет – Бургас, тракийски дружества и родолюбиви граждани.„През март 1913 година, водени от любовта към Отечеството и несломимия си боен дух, българските войници превземат Одринската крепост. Тя е едно от най-модерните за времето си съоръжения в Югоизточна Европа и е смятана от военните експерти за непревземаема.


Снимка: Община Бургас

Тази блестяща победа на нашата армия е доказателство, че когато един народ притежава силен дух и вяра в собствените си сили, невъзможни неща не съществуват. 26 март е ден, в който отдаваме и почит на всички онези знайни и незнайни воини, които изгубиха живота си на бойните полета. Нека е светла паметта им, а подвигът им да се помни вечно.“, каза по повод историческата дата кметът Димитър Николов.

Отбелязването на Деня на Тракия продължава тази вечер с тържествен концерт в Държавна опера – Бургас, който започва в 18:30 часа. В него ще вземат участие Иво Папазов, Жечка Сланинкова, Петър Ралчев, Ненко Цачев, Митко Денев, Сашо Михайлов, Васко Денев, Таня Стоева. Събитието е с вход свободен и е организирано от Тракийско дружество „Екзарх Антим I“ – Бургас.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега