Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

„Нещата, за които мълчим“ на Ина Иванова спечели наградата за поезия “Христо Фотев“

„Нещата, за които мълчим“ на Ина Иванова спечели наградата за поезия “Христо Фотев“

Церемонията бе предшествана от впечатляващ музикално-поетичен спектакъл на изтъкнатия бургаски режисьор Христо Симеонов.

„Нещата,за които мълим“ на Ина Иванова е тазгодишния носител на престижната награда за поезия “Христо Фотев“.

„Аз действително много обичам поезията  на Христо Фотев. Нейната непокорност. Нейната метежност.Честност.Дълбочина.Съкровеност.Особена съкровеност. За мен е голяма чест  това отличие. Благодаря Ви. Благодаря,че сме тук и четем поезия“. Това  заяви поетесата Ина Иванова  в приветственото си слово на официалната церемония по връчването на наградите в Атриума на БСУ.


Снимка: Община Бургас

По традиция церемонията се провежда на Благовещение, когато е рождения ден на поета. Тази година отбелязахме 90 – годишни от рождението му.Победителят в тазгодишното IX издание на конкурса беше обявен от председателя на журито Аксиния Михайлова.  Голямата награда на Община Бургас връчи Диана Саватева, зам.-кмет по култура и вероизповедания. Тя поздрави Ина Иванова от името на кмета Димитър Николов.

Пластиката „ Златно перо “ на Съюза на българските писатели, която получава носителят на наградата „Христо Фотев“ бе  връчена от Роза Боянова.

Трима автори, бяха класирани на трето място с равен брой точки –-Едвин Сугарев с „Блудни синове“,Георги Николов с „Както се отваря небе“ и Керана Ангелова с „Дървото с наровете“.

Книгата на Виолета Кунева с „Кучето на Персефона“ също попадна в тясната номинация и зае четвърта позиция. Наградите връчи Амалия Гешева, зам.-министър на културата. Тя поздрави присъстващите от името на Министъра на култура  Кръстю Кръстев и не скри възхищението си към града и неговите таланти, като отправи и сърдечни комплименти към  Община Бургас за организирането на конкурса.

За най-добра дебютна книга награди получиха Антонона Георгиева за стихосбирката „Сол“ и Биляна Димова за „Телесно“.Отличията връчи директорът на Дирекция „Култура и Връзки с обществеността“ Весела Йорданова.

Наградата за дебют се връчва в памет на бургаския поет и редактор Росен Друмев, по предложение на Иван Сухиванов от  Сдружение на българските писатели.

Церемонията бе предшествана от впечатляващ музикално-поетичен спектакъл на изтъкнатия бургаски режисьор Христо Симеонов. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега