Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас представя индустриалната си зона пред баварския бизнес

Бургас представя индустриалната си зона пред баварския бизнес

Кметът Димитър Николов посрещна в кабинета си Бертрам Бросард – главен изпълнителен директор на Баварската Асоциация на индустрията, металообработването и електрическите предприятия.

Кметът Димитър Николов посрещна в кабинета си Бертрам Бросард – главен изпълнителен директор на Баварската Асоциация на индустрията, металообработването и електрическите предприятия. В организацията членуват BMW, AUDI, SIEMENS и стотици други знакови компании.

Бертрам Бросард пристигна в Бургас с частния си самолет, както сам каза: „За да тествам дали можем да направим нещо заедно в областта на подготовката на висококвалифицирани работници”.

Кметът Николов и немският му гост обсъдиха икономическото положение в Европа и обединиха мненията си, че трябва да се внимава важни производства да останат и на територията на стария континент, а не всичко да отива в Азия.

„Необходими са ни добре подготвени кадри, които да произвеждат качество. Когато се говори с немски инвеститори, са важни няколко неща: качеството на работната ръка, качеството на самата работа и възможността за развитие чрез научно-технически разработки”, каза Бертрам Бросард.

В отговор кметът Николов очерта перспективите на модерен Бургас и представи концепцията на новата му индустриална зона, където идеята е да се съчетаят чисти производства с адекватно обучение на необходимата работна ръка, като място в този модел имат професионалните гимназии и двата градски университета.  Бертрам Бросард покани бургаския кмет да презентира напролет индустриалната зона пред баварския бизнес, като се ангажира да осигури широко присъствие. Паралелно с това тръгва подготовката на Икономически ден на Германия в Бургас.

Гости на тази среща ще са отново представители на баварския бизнес. Бертрам Бросард съчета посещението си с това на Кристиан Бернрайтер - областен управител на град Дегендорф /област Бавария/. Той е чест гост на Бургас, тъй като следи изпълнението на Програма за обучение и работа на бургаски ученици в Германия. Тя се развива успешно и зрелостници от българския град вече са на работа в Дегендорф.

 В програмата са включени гимназията по туризъм, механотехникума, електротехникума и Немска гимназия. Заради добрите и все по-тесни контакти между Бургас и Дегендорф, кметът Николов ще предложи на местния парламент да одобри побратимяването на двата града.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега