Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас - с най-висок коефициент на криминогенна активност

Бургас - с най-висок коефициент на криминогенна активност

В Бургаска област е отчетен най-високият коефициент на криминогенна активност.

В Бургаска област е отчетен най-високият коефициент на криминогенна активност. Това съобщи днес министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той участва в работна среща по въпросите за сигурността по Южното Черноморие по време на летния сезон. В нея се включиха и министърът на туризма Николина Ангелкова, както и главният прокурор Сотир Цацаров.

Министър Радев разкри, че е изготвена специална карта на криминогенната обстановка в страната. Тя е дело на ГД "Национална полиция" и представя данни от последните няколко години. На нея са нанесени коефициенти на активността по области, като в Бургас числото е най-високо - 17,9. За сравнение, най-нисък е коефициентът в Смолян - 4,9. В столицата пък е малко над 14.

Вътрешният министър повтори, че предстои по Черноморието да бъдат командировани допълнителни служители на реда от вътрешността на страната. Очаква се броят им да достигне 976- -ма души. Отново ще има и чужди полицаи, командировани от Чехия, Румъния и Полша. Безопасността по плажовете ще бъде обезпечена с велополиция и денонощно осветление, отново коментира Николина Ангелкова. Тя допълни, че в Слънчев бряг ще бъде инсталирано и допълнително видеонаблюдение.

"Всичко незаконно ще влезе в рамките на закона", заяви министър Радев и посочи, че и тази година отново ще има съвместни екипи на МВР, НАП и всички контролни институции за обезпечаването на безопасността, още повече предвид ръста на броя на туристите това лято. Мерките за безопасност ще бъдат подобни на взетите миналата година, но засилени.

Що се отнася до една от най-актуалните теми, свързани с Бургас, търгът за наемател за северния плаж предстои. Той ще се проведе на 29-и май. Дори ивицата да не намери временен стопанин, водното спасяване ще бъде обезпечено от Областна управа, а дейностите по почистване на плажа са възложени на Общината, посочи министър Ангелкова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега