Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас се оборудва с най-модерната техника за следене на чистотата в Черно море

Бургас се оборудва с най-модерната техника за следене на чистотата в Черно море

През следващите години Община Бургас ще има на разположение собствена база актуални данни за състоянието на морската вода в нейна акватория. Такова знание ще й даде възможността да следи тенденциите, да прогнозира и да провежда необходимите политики за опазване на своето морско крайбрежие.

Презследващите години Община Бургас ще има на разположение собствена база актуалниданни за състоянието на морската вода в нейна акватория. Такова знание ще йдаде възможността да следи тенденциите, да прогнозира и да провежданеобходимите политики за опазване на своето морско крайбрежие.

Това ще станевъзможно, благодарение на проект „Инструменти за оценка на отпадъците,еутрофикацията и шумовите смущения в морските води (MARLEN)”. Той сеизпълнява съвместно от Институт по океанология към Българска академия нанауките, Община Бургас и Басейнова дирекция за управление на водите вЧерноморски район – Варна.

Главната муцел е създаване на инструменти за оценка на морската среда чрез прилагане нанови технологии за справяне с трите основни области на интерес, страдащи отлипсата на актуални данни:

- Откриване икласифициране на морските отпадъци в крайбрежните райони;

- Регуляренмониторинг, почти в реално време, на еутрофикацията на повърхностните води наголеми акватории;

- Мониторингна подводния шум.

Основнитедейности по проекта включват доставка на най-модерно оборудване. Предвижда сезакупуване на мобилни океанографски системи за мониторинг на повърхностнитеводи на Черно море, които ще бъдат инсталирани на четири плавателни съда – общинскияткатамаран „Анастасия“, танкери „NAVI“ и „AGAMEMNON“, РО-РО „Дружба“.

Сред новитепридобивки ще са безпилотен летателен апарат с мултиспектрална камера замониторинг на морските отпадъци и стационарни хидрофони за пасивен акустиченмониторинг на подводния шум. За работа с тази техника ще се обучи специализиранперсонал.  Полученатаинформация ще бъде публично достъпна и ще може да се проследява на закупени попроекта информационни табла.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега