Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаската поетеса Наталия Недялкова събира поезия от 15 страни в антологията "Преоткрити в словото"

Бургаската поетеса Наталия Недялкова събира поезия от 15 страни в антологията "Преоткрити в словото"

Не малка част от включените в антологията автори са участници в Международния фестивал „Майски срещи“ на славянските творци "Свято слово", който ежегодно се провежда в Бургас.

42 автори от 15 държави, преведени от 9 езика и представени с над 100 творби, са събрани в антологията "Преоткрити в словото", чийто съставител и преводач е бургаската поетеса Наталия Недялкова. 

В книгата са включени произведения на съвременни емблематични автори не само от съседните балкански страни и Европа, но също така и представители на по-далечните географски дестинации като Индия и Монголия. Не малка част от включените в антологията автори са участници в Международния фестивал „Майски срещи“ на славянските творци "Свято слово", който ежегодно се провежда в Бургас.

"Антологията "Преоткрити в словото" няма претенции за изчерпателност, а и коя ли антология би могла да претендира за такава?! Тази книга по-скоро е разказ за моите литературни срещи със съвременни знакови творци, но не чрез портретите им (представени с инструментариума на литературната критика и есеистика), а чрез самите им произведения", коментира Наталия Недялкова.

Книгата е издадена от известното бургаско издателство "Либра Скорп", което има традиции в популяризирането на преводна литература и от години поддържа рубрика "Поетични меридиани".Редактор на антологията е поетесата Роза Боянова, която казва:

"В стремежа си да създаде многонационален книжен том, Наталия Недялкова не случайно избира и художника – един невероятен човек – поет и живописец, архитект, моден дизайнер, преводач и дипломат от Монголия Литов (Леетив) Намдаг Жанчивин. Така Наталия постига мечтата си – литературата да бъде празник, събрал хора от нейната кръвна група и съмишленици, с които творческото общуване е най-красиво".

Монголският автор и дипломат е автор на корицата и илюстрациите в книгата, която излиза в книжен и електронен вариант. Тя ще бъде представена както у нас, така и в чужбина, потвърждавайки максимата, че са Словото няма граници и ограничения.

Наталия Недялкова е поет, преводач и журналист. Носител на национални и международни награди и отличия както за лично творчество, така и за активната ѝ преводаческа дейност. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега