Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаската полиция с първи арест за кибератака тип DoS

Бургаската полиция с първи арест за кибератака тип DoS

Прецедентът е резултат от разследване, проведено от служители на Икономическа полиция и Окръжна прокуратура.

Бургаската полиция осъществи първи арест за кибератака тип DoS ("Denial of Service" - "отказ от услуга"). Прецедентът е резултат от разследване, проведено от служители на Икономическа полиция и Окръжна прокуратура.

Задържан е 42-годишен мъж, осъществил неправомерно пренасяне на компютърни данни, довело до спиране достъпа до услуги на интернет-потребители. Т.нар. кибератака е инкриминирана и вече се преследва с цялата строгост на закона, посочват от ОДМВР - Бургас. Към момента властите вече разполагали с достатъчно доказателства по случая, за да извършат арест.

DoS атаките са хакерски атаки, целящи да направят една онлайн услуга или мрежов ресурс недостъпни за определени потребители. Докато повечето хакерски атаки се стремят да откраднат важна информация или да инсталират злонамерен софтуер, главната цел на DoS атаките е спиране на достъпа на потребителите до важна информация.

Повечето DoS атаки се извършват в опит да се навреди на дадена организация, причинявайки загуба на приходи, загуба на доверие у потребителите й и по този начин опетняване на репутацията й. В зависимост от продължителността на DoS атаката /дни, седмици, месеци/ това може да доведе до значителни финансови щети и дългосрочно увреждане репутацията на фирмата.

DoS атаките са изключително разпространени и не са ново явление, но последните изменения в Наказателния закон дават правомощия на полицейските служители да работят по неутрализирането на подобен род криминални деяния.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега