Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски разработчици създадоха онлайн роуминг калкулатор

Бургаски разработчици създадоха онлайн роуминг калкулатор

Роуминг калкулаторът е напълно безплатен и може да се използва без ограничения от потребителите.

От утре, 15 юни 2017 г., таксите за роуминг в Европейския съюз престават да съществуват. Как обаче ще ни се отрази тована сметките е въпрос, който вълнува абонатите не само у нас, но и в цялаЕвропа. В услуга на потребителите, млади бургаски разработчици създадоха онлайнроуминг калкулатор, който автоматично изчислява каква част от заложените вабонаментния Ви план мегабайти ще можете да използвате в чужбина.

С решение на Европейския парламент,разговорите, съобщенията и трафика на данни в държавите-членки няма да бъдатнатоварвани с допълнителните такси, които до този момент потребителитезаплащаха. Отпадането на роуминга обаче не важи за мобилните оператори – те щепродължат да плащат на телекомите в останалите страни за използване на мрежатаим, което означава, че отпадането на роуминга все пак ще се отрази напотребителите под формата на намаляване лимитите за мобилен интернет, заложенив абонаментния им план.

Мегабайтите, с които ще разполагате безплатно в чужбина, се изчисляват набазата на новите максимални цени на услугите, въведени с решение на Европейскияпарламент. Как тези тарифи ще се отразят на количеството трафик на данни, коетоще можете да използвате безплатно, на този въпрос отговаря електронният Роумингкалкулатор – „RoamingCalc.eu“.

Той е дело на младите IT предприемачи ЗахариТенев и Николай Косев. Те се занимават със софтуернии хардуерни решения от няколко години. Макар като всеки в бранша и те да сазаети с клиентски поръчки, двамата смятат, че всеки трябва да допринася и снещо за решаването на глобални проблеми.

Идеята за Роуминг калкулатора им хрумва в края на миналата година, на почаша кафе. Решават, че платформата трябва да бъде максимално изчистена откъмдизайн и отворена не само към българските потребители, но и към всичкиевропейци, на които предстои да се възползват от отпадането на роуминга.

Системата е лесна за употреба и изисква въвеждането на месечна такса и заложенитев нея лимити за трафик на данни. Калкулаторът сам пресмята какво ще бъдеограничението на мобилния Ви интернет, щом напуснете обхвата на мрежата намобилния си оператор.

„RoamingCalc.eu“ е напълно безплатен и може дасе използва без ограничения от потребителите. Формулата, в основата накалкулатора, е универсална и важи не само за трите български телекома, а завсеки мобилен оператор, работещ на територията на Европейския съюз.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега