Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски школи против преструктурирането на Младежкия Културен Център

Бургаски школи против преструктурирането на Младежкия Културен Център

Според тях, това ще превърне МКЦ в "една страда без дух, сграда с име без съдържание, традиции и бъдеще, просто сграда с наематели".

Ръководители на артистични, спортни и образователни школи в Младежки Културен Център се обявиха против преструктурирането на културната институция. Стартирана е и подписка в подкрепа на МКЦ. Петицията подкрепят и бивши възпитаници на тези школи, както и родители.

"На 21 декември, на последната сесия на Общинския съвет в Бургас ще внесе проект с предложение за преструктуриране на общински организации и звена. Ще бъде предложена  промяна в досегашния статут – закриване на структурата на Младежки Културен Център – Бургас и поемане на управлението му от  ОП „Летен театър фестивали и концерти”. В момента в Младежки Културен Център функционират 20 школи в които се обучават над 600 деца.  Този културен център трябва да фигурира сред другите културни институти на града, така както 45 години е успявал да защити позициите си на необходим културно-възпитателен, образователен и развлекателен център за младежта.  Предложената промяна предполага отсъствието на бюджет за дейност на Младежки Културен Център. Закриването му като структура ще ограничи бъдещото развитие на центъра и развиващата му функция по отношение на артистичните школи в него", убедени са ръководителите на школи. Според тях, това ще превърне МКЦ в "една страда без дух, сграда с име без съдържание, традиции и бъдеще, просто сграда с наематели".

"Намираме се в период, в който нашата работа е изключително затруднена. Епидемичната обстановка и дългия период на принудително спиране на дейност ни изправи пред огромни трудности. Независимо от тези обстоятелства, смятаме нашата работа за изключително необходима и важна за обществото и развитието на младите хора в града. Смятаме, че дейността ни трябва да бъде подкрепяна, за да постигнем възможно най-добро качество при нейната реализация", изтъкват още авторите на петицията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега