Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски спортни легенди носят факела в Олимпийския ден

Бургаски спортни легенди носят факела в Олимпийския ден

Олимпийски шампиони и медалисти ще вземат участие във факелно шествие тази събота, организирано от Община Бургас, Български олимпийски комитет, Спортен клуб „Параспорт“ и Олимпийски клуб към ОУ „Васил Априлов“ по повод Международния олимпийски ден – 23 юни.

Олимпийски шампиони и медалисти ще вземат участие във факелно шествие тази събота, организирано от Община Бургас, Български олимпийски комитет, Спортен клуб „Параспорт“ и Олимпийски клуб към ОУ „Васил Априлов“ по повод Международния олимпийски ден – 23 юни. То ще стартира точно в 10.00 часа от площад „Тройката“ и ще премине по главната градска улица до сградата на Общината.

Дотогава духова музика ще привлича и приканва жителите и гостите на града да се присъединят към шествието. Преди неговото начало с едноминутно мълчание ще бъде почетена паметта на първия олимпийски шампион на България Никола Станчев и на първите участници в олимпийското движение.

Олимпийският шампион по бокс от олимпиадата в Мюнхен през 1972 г. Георги Костадинов, бронзовият медалист в дисциплина скиф от Атина`2004 Иво Янакиев и бронзовият медалист по свободна борба в категория до 74 кг. от Пекин`2008 Кирил Терзиев ще пренесат поетапно олимпийският огън до площад „Атанас Сиреков“. Заедно с тях огъня ще бъде предаван и от златната, сребърна и бронзова медалистка от Световните Спешъл Олимпикс игри „Атина`2011“ на тенис на маса Анета Захариева.

На площада пред Община Бургас в 10.30 часа Кирил Терзиев, който е и единственият бургаски състезател, извоювал квота за Олимпиадата в Лондон тази година, ще запали символично олимпийския огън. Атрактивни демонстрации по борба, бокс и изпълнения на клуб по художествена гимнастика „Бургас“ ще превърнат в истински спортен празник Международния олимпийски ден само месец преди старта на Олимпиада`2012 в Лондон.

Международния олимпийски ден продължава в 11.00 часа в Младежки културен център с откриване на детска изложба – конкурс, посветена на „Олимпиада Лондон 2012“ и среща – разговор с проф. Атанас Георгиев – председател на Българската Асоциация по ориентиране и видни бургаски спортисти на тема „Олимпийското движение в Бургас“.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега