Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски учен с признание на Института на инженерите по електротехника и електроника

Бургаски учен с признание на Института на инженерите по електротехника и електроника

Световният Институт на инженерите по електротехника и електроника (IEEE) избра за член с право на глас академик Красимир Атанасов, който повече от десет години е част от катедра "Компютърни системи и технологии" и лабораторията по "Интелигентни системи" в Бургаския държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Световният Институт на инженерите по електротехника и електроника (IEEE) избра за член с право на глас академик Красимир Атанасов, който повече от десет години е част от катедра "Компютърни системи и технологии" и лабораторията по "Интелигентни системи" в Бургаския държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“.„Признаването на постиженията на своите членове е важна част от мисията на IEEE. Всяка година, след строга процедура за оценка, Комитетът на IEEE Fellow препоръчва избрана група получатели за издигане в ранг на IEEE Fellow. По-малко от 0,1 % от членовете с право на глас се избират годишно за това издигане в ранг на член“, пише в съобщението на Института.

IEEE е най-голямата техническа професионална организация в света, посветена на развитието на технологиите в полза на човечеството.Академик Атанасов е избран за принос към въвеждането на интуиционистки размити множества и техните приложения. Акедемикът е част от проекта към Бургаския университет Център за върхови постижения УНИТе -  „Университети за Наука, Информатика и Технологии в е-обществото“.

Акад. Атанасов е и в екипа на проекта MIRACle, в който Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ също има водеща роля.Признанието за българския учен е най-високата степен на членство в престижната IEEE. Организацията е надеждния "глас" за инженерна, компютърна и технологична информация по целия свят.Академик Красимир Атанасов е роден в Бургас през 1954 г. Той е един от малкото учени в България със защитени две големи докторски дисертации – в областта на техническите науки и в областта на математическите науки.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега