Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските борци обраха медалите на Държавното първенство в Сливен

Бургаските борци обраха медалите на Държавното първенство в Сливен

От всички шампиони и медалисти само Антъни Бояджиев и Мила Кюмюрджиева не са ученици в Спортното.

Впечатляващо участие на Държавното лично първенство по борба свободен и класически стил за юноши и девойки записаха бургаските борци. Равносметката от състезанията в Сливен, които преминаха при изключително сериозна конкуренция за трите бургаски клуба по борба, са внушителните 5 титли, 5 сребърни отличия и 5 бронзови.

Петимата шампиони са възпитаници на СУ "Юрий Гагарин". Златни медалисти са: в свободния стил при юношите Ердал Галип до 65 кг и Борислав Петков 125 кг - и двамата от "Черноморец св. борба", и Андриан Вълканов до 97 кг от "Черноморец кл. и св. борба".

В класическия стил първенци са Димитър Рачев до 82 кг от клуб "Бургас" и Андрей Атанасов, който е ученик в СУ "Юрий Гагарин", тренира под ръководството на Златомир Стоянов, но носи екипа на клуб "Карнобат".

Сребърни медалисти в свободния стил станаха Антъни Бояджиев в кат. 57 кг от "Черноморец кл. и св. борба" и Константин Райков до 86 кг от "Черноморец св. борба". В класическия стил 52-килограмовият Николай Ганев от "Бургас" и Стоян Казаков до 77 кг от "Черноморец кл. и св. борба".

Сребърна медалистка е и Виктория Радева до 62 кг от клуб "Бургас".

Бронзови отличия заслужиха в класическия стил Димитър Чолаков до 67 кг, а също девойките в свободния стил Памела Добрева до 57 кг от "Черноморец св. борба, Мартина Станева до 59 кг от "Черноморец кл. и св. борба", Мила Кюмюрджиева до 62 кг и Александра Стоянова до 76 кг - двете от клуб "Бургас".

От всички шампиони и медалисти само Антъни Бояджиев и Мила Кюмюрджиева не са ученици в Спортното.

Треньори на бургаските борци- отличници са Мариан Тодоров, Илиан Стефанов, Стоян Панев, Кирил Димитров и Мариан Фучеджиев от клуб "Черноморец св. борба", Златомир Стоянов и Николай Милков от "Черноморец кл. и св. борба", Николай Дачев от клуб "Бургас".

"Борбата е водещ спорт в нашето училище. Поредното доказателство са множеството спечелени шампионски титли и медали. Те са плод на къртовски труд от страна на състезателите и техните треньори. Както е тръгнало се очертава силна и богата с отличия година за нашите ученици и техните треньори и преподаватели не само в борбата, но и по другите видове спорт. Вярвам, че ще стигнат до много нови върхове", заяви директорът на СУ "Юрий Гагарин" Янчо Стойчев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега