Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските музикални празници приключват с "Лелята на Чарли"

Бургаските музикални празници приключват с "Лелята на Чарли"

С английски хумор, безпорядък и веселие ще приключат Бургаските музикални празници "Емил Чакъров". Последното заглавие от афиша е мюзикълът "Лелята на Чарли". Бургазлии и гостите на града ще имат възможността да го видят тази вечер, от 20 часа, в Летния театър.

С английски хумор, безпорядък и веселие ще приключат Бургаските музикални празници "Емил Чакъров". Последното заглавие от афиша е мюзикълът "Лелята на Чарли". Бургазлии и гостите на града ще имат възможността да го видят тази вечер, от 20 часа, в Летния театър.

Легендарният мюзикъл на Оскар Фелцман "Лелята на Чарли" използва като либрето мотиви от едноименната английска комедия на Томас Брандън. Фарсът счупва всички исторически рекорди за пиеси от този жанр с 1466 представления и последващи продукции из цял свят. Прословутата реплика "Аз съм лелята на Чарли. От Бразилия, където има много ананаси, банани, лагуни и маймуни!" отдавна е станала разговорна фраза в много страни.

Постановката на "Лелята на Чарли" е дело на режисьора Николай Априлов. В мюзикъла специално участие ще вземе актьорът Мариан Бачев. Диригент е Иван Кожухаров, а автор на костюмите - Лили Костадинова.

Непосредствено преди началото на спектакъла ще бъде връчен и приза в чест на маестро Емил Чакъров. Тази година лауреат е цигуларят Димитър Иванов. Родом от Бургас, той е цигулар в Софийската опера, концертмайстор на Софийската филхармония, "Софийски солисти" и "Симфониета" в София.

През 1984 г. става професор в консерваторията в Нагоя, Япония, и концертмайстор на Нагойската филхармония, а до 2013 г. е концертмайстор на Кралския симфоничен оркестър в Антверпен, Белгия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега