Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чавдаров оттегли докладната си за разширение на улицата към Солниците

Чавдаров оттегли докладната си за разширение на улицата към Солниците

По време на днешното последно заседание на Общински съвет, съветникът от групата на ПП ГЕРБ - Георги Чавдаров оттегли докладната си за разширение на ул. "Поморийска". Той се аргументира с надигналото се недоволство и явното несъгласие на гражданите пътят към Солниците да бъде реконструиран.

По време на днешното последно заседание на Общински съвет, съветникът от групата на ПП ГЕРБ - Георги Чавдаров оттегли докладната си заразширение на ул. "Поморийска". Той се аргументира с надигналото сенедоволство и явното несъгласие на гражданите пътят към Солниците да бъде реконструиран.

Първоначалното предложение бе за разширение на улицата от ул. „24 пехотен полк” до плаж „Солниците”. Мотивите на Чавдаров бяха, че посоченият район е изключително оживен през летния сезон и особено в почивните дни, а  преминаването е изпитание както за шофьори, така и за пешеходци.

Според общинския съветник, има техническа възможност от левия тротоар в посока към паркинга да се отнеме около 1 метър площ, която да се приобщи към главното улично платно, а зад зелената декоративна стена да се изгради алея за пешеходци.

Идеята, обаче, не беше посрещната с отворени обятия от бургазлии. Дни преди редовната сесия на Съвета, в интернет стартира подписка срещу предложението. Според авторите на петицията, проектът е "в разрез с декларираните от Община Бургас намерения за ограничаване на автомобилният трафик в града". 

Притесненията на гражданите бяха относно безопасността и екологията на района. Те апелираха общинските съветници да отхвърлят предложението и искат пълното ограничение на автомобилно движение до Капани и Солници, както и “изхвърлянето” на колите от Морската градина като цяло.

Още преди докладната да стигне до обсъждане, обаче, авторът й я оттегли. По време на обсъждането на дневния ред, Георги Чавдаров се отказа от предложението си и то бе заличено от дневния ред.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега