Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаският Окръжен следствен отдел нов мобилен център за разследвания

Бургаският Окръжен следствен отдел нов мобилен център за разследвания

При необходимост бургаските разследващи ще могат да разчитат и на дрон.

Бургаският окръжен следствен отдел при Окръжната прокуратура се сдоби с изцяло нов мобилен център за разследване. Той е един от шестте новооборудвани мобилни станции в страната и разполага с вътрешни работни места, генератори за автономно електрическозахранване, полеви осветителни тела, лични предпазни средства (защитни костюми,маски, ръкавици и др.), средства за обозначаване и обезпечаване на периметърана местопроизшествието, цифрови фотоапарати за огледи на местопроизшествие идруга криминалистична техника.

"Мобилната лаборатория разполага със специализиранатехника за заснимане и обособено работно място за 5 разследващи, като домомента ОСО Бургас не е разполагало с подобна мобилна високо-технологичнаапаратура“, каза ръководителя на Окръжен следствен отдел (ОСО) – Бургас г-н Теньо Гайдаров.

Принеобходимост бургаските разследващи ще могат да разчитат и на летяща платформа(дрон) за наблюдение, видео и фото заснемане при огледи на местопроизшествия.Всички служители от отдел „Криминалистически“ в НСлС са преминали курс на обучение и са сертифицирани от Института, за работа с платформата и заснемане с нея.

Става въпрос за производствени аварии, пътни и железопътни катастрофи,терористични актове, природни бедствия и др., при които е възпрепятстванопровеждането на първоначалните действия по разследването на огледните групи,поради незагасени пожари, наводнени площи, изтичане в атмосферата на емисии отвредни газове, непрочистени от сапьори територии, опасност от вторични взривовеи пр.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега