Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии готвят протест срещу високата такса "вход" за калта и лугата на Солниците

Бургазлии готвят протест срещу високата такса "вход" за калта и лугата на Солниците

Част от посетителите са по-възрастни бургазлии в пенсионна възраст, много от тях правят процедури на това място от десетилетия. Новата входна такса се оказва затруднение за повечето посетители на лугата.

Гражданска инициатива под надслов "Да си върнем лугата" създадоха бургазлии в социалната мрежа "Facebook". Причина за недоволството са обявените нови цени за достъп до природните ресурси на Солниците в Бургас, а именно посещението ще струва вместо досегашните 2 лв.,  цели 5 лв.  

Басейните с кал и луга са прочути със своите лечебни свойства и благоприятно влияние върху редица неразположения и заболявания. Затова те се посещават от хора с различни здравословни проблеми. Част от посетителите са по-възрастни бургазлии в пенсионна възраст, много от тях правят процедури на това място от десетилетия. Новата входна такса се оказва затруднение за повечето посетители на лугата.

Създателят на групата - П. Атанасов, призовава за протест пред Общината, който да се организира за следващата седмица. "Бургазлии сме собствениците! Няма да позволим да се подиграват с лечебните процедури и достъпа до бургаската луга и кал - прородно богатство, собственост на държавата и народа", призовава той и акцентира на опорните точки за протеста, които са следните: 

"1. НЕ на новите цени за вход към Лугата!
2. ЗА смяна на собствеността, и преминаването ѝ към Община Бургас.
3. НЯМА да търпим никой да ни лишава от лечебните свойства на бургаската Луга!
4. ЩЕ протестираме до като това се промени!
5. ЗА контрол от страна на РЗИ - медицински пункт с лекар и медицинска сестра + седмични анализи за вредни вещества и често дрениране!
6. ЗА инспекция по ЗБУТ на целият обект, и всички предписания да бъдат изпълнени!
7. ЗА осветляване на сделката по приватизация, и отговор на въпроса ''Иска ли Пиронков да строи блокове до Лугата, и по какъв начин е приватизиран целият обект, и защо не е собственост на Община Бургас?"

Подробности ще откриете в групата - ТУК!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Greta
    21 юни 2022 20:18

    И аз посещавам солниците от 10 г.,обадих се да питам има ли билет за Инвалид --нямало такъв...как е възможно? Преди години един от управниците каза,че няма да има ИНВАЛИДНИ билети защото цял Бургас са инвалиди.Защо БГ е в ЕИ само в България всеки върши каквото иска Докога такова Беззаконие? И защо портиер пуска хората намазани с кал да я изнасят в морето .управата на Солниците имат интерес само от таксата а не от изнасянето на природните Блага! Жалко,дано се намери Разрешение!

    2 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега