Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии искат бързо правосъдие за убийците на пътя

Бургазлии искат бързо правосъдие за убийците на пътя

Стотици българи излязоха на протести срещу правосъдието в няколко големи български града. Близки на жертвите на пътя се събраха пред съдебните палати, а причина за недоволството им бяха бавещите се процеси срещу обвинените за десетките убити и ранени при катастрофи.

Стотици българи излязоха на протести срещу правосъдието в няколко големи български града.  Близки на жертвите на пътя се събраха пред съдебните палати, а причина за недоволството им бяха бавещите се процеси срещу обвинените за десетките убити и ранени при катастрофи.  

В Бургас семейства и близки на загинали деца излязоха на мирен протест пред Съдебната палата.  Протестиращите твърдят, че няма нито една основателна причина да се бавят пътно-транспортните дела, тъй като те не представляват правна и юридическа сложност, предава Нова телевизия.

Година и месец след като Ани беше прегазена на пешеходна пътека все още няма изготвен обвинителен акт. Десетки са почернените семейства. Делото за убитата през септември миналата година 11 месечна Красимира в Крушевец влиза в съдебна зала на 10 март. Преди две години съдът в Страсбург излиза с две решения, в които отчита, че бавното правораздаване е системен проблем в България. Страната ни получи срок от 6 месеца да предприеме мерки. Затова семействата настояват за незабавни мерки.

Протести днес имаше в София, Стара Загора, Бургас,  Варна, Русе, Плевен и Казанлък. Акциите бяха мирни, а целта им е събиране на подписи срещу проточването на делата и условните присъди за шофьорите-убийци. Подписките ще бъдат внесени в Министерството на правосъдието. Инициатор на акцията е фондацията "Безопасни улици от Валя". 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега