Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии не изявяват желание да стават съдебни заседатели

Бургазлии не изявяват желание да стават съдебни заседатели

В началото на октомври Общински съвет Бургас обяви прием на документи за подбор на кандидати за съдебни заседатели. От администрацията посочиха, че са необходими заседатели към Окръжен съд – Бургас (утвърдена обща численост от 90 съдебни заседатели) и Районен съд – Бургас (утвърдена обща численост от 180 съдебни заседатели). До този момент, обаче, заявления са подали едва 90 желаещи, съобщиха днес от Общината.

В началото на октомври Общински съвет Бургас обяви прием на документи за подбор на кандидати за съдебни заседатели. От администрацията посочиха, че са необходими заседатели към Окръжен съд – Бургас (утвърдена обща численост от 90 съдебни заседатели) и Районен съд – Бургас (утвърдена обща численост от 180 съдебни заседатели). До този момент, обаче, заявления са подали едва 90 желаещи, съобщиха днес от Общината.

Съгласно чл. 67, ал. 1 от Закона за съдебната власт, кандидатите за съдебни заседатели трябва да бъдат дееспособни български граждани между 21 и 65-годишна възраст. Те трябва да се ползват с добро име в обществото и да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от  реабилитацията им.

Събирането на документи продължава. Заявления ще се приемат до края на октомври в деловодството на Общински съвет (ул. "Александровска" 26). Необходимо е запълването на бройка от 180 съдебни заседатели, които трябва да бъдат одобрени от Постоянната комисия по правни въпроси към Съвета.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега