Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европейската комисия отпусна 24,4 млн. евро за изследване на ебола

Европейската комисия отпусна 24,4 млн. евро за изследване на ебола

Европейската комисия отпусна 24,4 млн евро от бюджета на Евросъюза за спешно необходими изследвания във връзка с болестта ебола. Финансирането ще бъде отпуснато на пет проекта — от мащабно клинично изпитване на евентуална ваксина до тестване на съществуващи и нови лекарствени средства за лечение на ебола. Средствата по линия на Хоризонт 2020 — програмата на ЕС за научни изследвания и иновации — се отпускат по бърза процедура, за да се започне работа възможно най-бързо.

Европейската комисия отпусна 24,4 млн евро от бюджета на Евросъюза  за спешно необходими изследвания във връзка с болестта ебола. Финансирането ще бъде отпуснато на петпроекта — от мащабно клинично изпитване на евентуална ваксина до тестване насъществуващи и нови лекарствени средства за лечение на ебола. Средствата полиния на Хоризонт 2020 —програмата на ЕС за научни изследвания и иновации — се отпускат по бързапроцедура, за да се започне работа възможно най-бързо.

Комисията също такаработи с представители на промишлеността по по-нататъшното разработване наваксини, лекарства и методи за диагностициране във връзка с ебола и другихеморагични заболявания в рамките на Инициативата за иновативни лекарства.

„В случая с ебола сенадпреварваме с времето и трябва да реагираме не само на извънредната ситуация,но същевременно да имаме отговор в дългосрочен план", заяви председателят Жозе Мануел Барозу.

„Едно отнай-важните послания към представителите на международната общност, които сесъбират днес в Женева по инициатива на СЗО, е, че трябва да засилиммедицинските изследвания във връзка с ебола“, казакомисарят по въпросите на изследванията, науката и иновациите МойраГейгън-Куин. „Във финансираните проектиучастват най-добрите изследователи и представители на индустрията, за даповедат битката срещу тази смъртоносна болест.“

Комисията също така поиска Партньорството заклинични изпитвания между европейските и развиващите се страни (EDCTP) давключи в работния си план новопоявили се епидемии, засягащи Африка, включителноебола. Това ще даде възможност на EDCTP да финансира клинични изпитвания въввръзка с лекарства, ваксини и методи за диагностициране чрез бъдещи покани.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега