Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлийката, наръгала поляк, остава в ареста

Бургазлийката, наръгала поляк, остава в ареста

Апелативен съд – Бургас потвърди наложената на Петя Райчева мярка за неотклонение задържане под стража. Тя е обвиняема по досъдебно производство за опит за убийство на полски гражданин. На 14.03.2014 г. в хотел в гр. Бургас, е направила опит умишлено да го умъртви, като му нанесла прободни наранявания с нож в областта на гръдния кош и опитът е останал недовършен, поради независещи от волята й причини.

Апелативен съд – Бургас потвърдиналожената на Петя Райчева мярка за неотклонение задържане под стража. Тяе обвиняема по досъдебно производство за опит за убийство на полски гражданин. На14.03.2014 г. в хотел в гр. Бургас, е направила опит умишлено да го умъртви,като му нанесла прободни наранявания с нож в областта на гръдния кош и опитът еостанал недовършен, поради независещи от волята ѝ причини.            

Делотовъв въззивния съд е образувано по жалба на обвиняемата и нейния защитник срещуопределение на Окръжен съд – Бургас от 18.03.2014 г. Защитникът й пледира, че взетатаспрямо нея мярка за неотклонение се явява прекалено тежка и несправедлива. Тойсмята, че тежестта на обвинението не следва да се приема като определящо за налаганетой. Първоинстанционният съд не бил съобразил чистото съдебно минало, наличиетона постоянен адрес и доходи на подзащитната му, когато е преценявал наличиетона опасност тя да се укрие или да извърши престъпление. Той допуска възможностда се окаже, че тя не може да носи наказателна отговорност. Защитникът помоли наРайчева да бъде наложена мярка за неотклонение парична гаранция или домашенарест.

Представителятна Апелативна прокуратура – Бургас коментира молбата на Райчева катонеоснователна. Събраните доказателства водели до извод за авторството й на деянието,за което е привлечена да отговаря. Прокурорът посочи, че престъплениетопредставлява висока степен на обществена опасност и е извършено с особенадързост. Личността на обвиняемата също представлявала висока общественаопасност и съществува опасност тя да извърши престъпление.Признатата йпсихическа нестабилност и употребения преди деянието алкохол са довели до нейнатанеправилна преценка за ситуацията.

Прокурорът приема за реална и опасността тяда се укрие, тъй като е демонстрирала намерение да се снабди с нови документиза самоличност. Апелативен съд – Бургас установи, че Райчева епривлечена да отговаря за тежко умишлено престъпление, което се наказва слишаване от свобода. При въззивната проверка на първоинстанционния съдебен акт,съдът намери за правилно направеното от Окръжен съд – Бургас обоснованопредположение, че тя е автор на деянието, за което е привлечена да отговоря.

Апелативенсъд – Бургас приема, че правилно е отчетен проблемният социален статус наобвиняемата и липсата на стабилна и подкрепяща я семейна среда. Тезиобстоятелства мотивират въззивният съд да приеме, че съществува реална опасносття да се укрие или да извърши престъпление. Той приема, че наличието напостоянен адрес и чисто съдебно минало не са достатъчна гаранция, за да отпаднетази опасност.                                      

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега