Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бяса остава в ареста за измама

Бяса остава в ареста за измама

Бургаският районен съд наложи мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Димитър Димитров – „Бяса“. Той е разследван по досъдебно производство за телефонна измама. Смята се, че заедно с още две лица - Димитър Атанасов и Стоян Стоянов са извършители на телефонна измама.

Бургаският районен съд наложимярка за неотклонение задържане под стража спрямо Димитър Димитров – „Бяса“. Той е разследван по досъдебно производство за телефонна измама. Смята се, че заедно с още две лица - Димитър Атанасов и Стоян Стоянов са извършители на телефонна измама.

Според прокуратурата, групата взела 3 900 лева от 80-годишен бургазлия. Парите трябвало да послужат за ваксина на внука му. Измамниците обяснили на пенсионера, че младият наследник е с установена диагноза свински грип, като за лечението била необходима сумата от 12 000 лева.

Пред съда Димитров заяви, чене е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение. Той помоли съдебниясъстав да не определя спрямо него мярка за неотклонение, а в случай че такавабъде взета, то тя да е домашен арест или парична гаранция.Според адвоката по делото няма доказателства, които да уличават неговияподзащитен в извършеното престъпление.

Съдът, обаче не уважи молбата му. За престъплението, в което Бяса е обвинен, се предвижда наказание от една до осем години. Той е криминално проявен, с три предходни осъждания за измами. Съдът прие, че доказателства за вината му са налични и го остави в ареста. Определението на Районен съдБургас подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

Спрямо другите двама обвиняеми е взета мярка за неотклонениезадържане под стража. Споредразследването единият от обвиняемите - Стоян Стоянов е „мулето“, което епренасяло парите в измамната схема. Получавал заповеди по телефона от лице на име Митко, когото обвиняемият нарича с прякор „Бързака“.

Другиятсъучастник – Димитър Атанасов отрича да е участвал в измамата и да е извършилпрестъплението, но знаел кой го е направил. Обвиняемият твърди, че всички в гр.Ветово се занимавали с телефонни измами, както и че познава Димитър Димитров.  Този мъж действал чрез „мулета“, които носелипарите на точно определено място.  Същиятбил отправил предложение на Атанасов да се включи в измамата, но той отказал.

Видно отпротокол за разпознаване на лица, свидетел е посочил именно обвиняемия ДимитърДимитров като лицето, което работело заедно с Димитър Атанасов по прякор„Сисито“, което обстоятелство подкрепя обясненията на обвиняемия Атанасов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега