Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бюджетът на Бургас ще се гласува онлайн! Причината - Covid-19

Бюджетът на Бургас ще се гласува онлайн! Причината - Covid-19

Причината - интензивно променящата се епидемична обстановка и високия брой заболели през последните дни, съобщават от ОбС Бургас.

Предстоящото заседание на Общинския съвет в Бургас ще се проведе онлайн, а не присъствено, както бе обявено по-рано този месец. Причината -  интензивно променящата се епидемична обстановка и високия брой заболели през последните дни, съобщават от ОбС Бургас. 

"С оглед опазване на общественото здраве и предприемане на мерки за предотвратяване нивото на заразата, заседанията на постоянните комисии през месец февруари, както и редовното Двадесето заседание на Общински съвет – Бургас, ще се проведат онлайн при осигурено видеоизлъчване по предварително обявения график", се казва още в съобщението. 

Припомняме, че в началото на месеца съветници от ДБГ настояха следващите заседания на Общински съвет-Бургас да се състоят присъствено, а не онлайн. Като основна причина, Живко Табаков, Стоян Грозев, Манол Тодоров и Костадин Андонов, изтъкнаха изключително затруднената онлайн комуникация, както и че на предстоящата сесия ще бъде обсъждан и гласуван Бюджетът на Община Бургас за 2021 година, което само по себе си е изключително важна тема.

"За нас е повече от неприемливо това да се случва при подобни условия, които създават предпоставки за съмнения в демократичността на процеса гласуване. Бюджетът е основен инструмент за провеждане на икономическа, финансова и социална политика от страна на Община Бургас и като такъв неговото приемане изисква пълен достъп на граждани и медии до информация относно неговото приемане. Призоваваме хората, които днес взеха това решение, да обяснят публично заетата от тях позиция. Настояваме за преразглеждане на същото, като се даде възможност на глас на всички общински съветници. Това не е въпрос, който може да бъде решен от трима души в една стая", коментира Живко Табаков след решението.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега