Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Центърът за хора със зрителни увреждания празнува 7-ми рожден ден

Центърът за хора със зрителни увреждания празнува 7-ми рожден ден

С вълнуваща празнична програма Центърът за Социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания отбеляза своята 7-ма годишнина.

С вълнуваща празнична програма  Центърът за Социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания  отбеляза своята 7-ма годишнина.

"Същественото в живота не се вижда с очите, а се усеща със сърцето". Всички от тук присъстващите са хора с големи сърца. Продължавайте да бъдете все така упорити, ентусиазирани и ангажирани. Пазете и сплотения дух на колектива, защото тук всички са много повече от приятели, вие сте едно семейство" - това пожела д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет "Здравеопазване и Социална дейност" в Община Бургас на присъстващите.

Събитието уважиха още директорът на дирекция "Социални дейности" - Мая Казанджиева и Адрияна Христова , ст. специалист ЗСДПС.

"В първите години, след като отваря врати, капацитетът на Центъра бе 20 души, днес броят на редовните потребителите на услугата е 40 души, а почасовите посетители наброяват около 70". - обясни Теменуга Колева, управител на Центъра.

В центъра, нуждаещите се намират комплекс от социални услуги и професионално обслужване. Изготвят се индивидуални програми за социално включване, обучения, рехабилитация и адаптиране за водене на пълноценен и независим живот на хора със зрителни проблеми на територията на Община Бургас.

Заведението предлага услуги в няколко направления: мобилност и ориентиране; обучение по полезни умения, брайлово ограмотяване; инидивидуална психотерапия; работа със специални технически средства; компютърна грамотност на говоряща програма; работа със семейството; групови занятия; обслужване на хора с увреждания по оформяне на документи съгласно Правилника на закона за социално подпомагане; курс по компютърни уменя за незращи - първо и второ ниво; курс по ръчно плетиво; курс по готварство; фонотека, която наброява над 200 заглавия от световната и българската литература; организират се екскурзии, семинари, посещения на театрални постановки.

През 2011г. екипа на ЦСРИХЗУ защитава проект за обурудване на работни места за зрително затруднени пред Агенцията за хора с увреждания. Проектът се  реализира успешно и днес Центърът разполага с - Брайлов принтер, Лиценз за JOWS и външен диск за фонобиблиотека. Това прибавя към списъка следните нови услуги: Зрителна рехабилитация - телевизионен увеличител, Компютърно програмиране за незрящи, Работа със специални технически средства - Брайлов принтер, Ароматерапия, Арттерапия, Шах и табла за зрително затруднени, Помощ при снабдяване с помощно - технически средства - бял бастун.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега