Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Microsoft казва "сбогом" на Windows 7

Microsoft казва "сбогом" на Windows 7

Компанията Microsoft съобщи, че версията на операционната система Windows 7 е вече спряна от продажба. Целта на информационния гигант е да пренасочи клиентите си към новата версия - Windows 8. Макар търговците на компютърни системи да продължат да продават техниката си, вървяща със старата версия на ОС, тенденцията е към отпадане на 7-цата в полза на не толкова популярната сред потребителите в момента 8-ца.

Компанията Microsoft съобщи, че версията наоперационната система Windows 7 е вечеспряна от продажба. Целта на информационния гигант е да пренасочи клиентите сикъм новата версия - Windows 8. Макар търговците накомпютърни системи да продължат да продават техниката си, вървяща със старатаверсия на ОС, тенденцията е към отпадане на 7-цата в полза на не толковапопулярната сред потребителите в момента 8-ца.

След появата на Windows 8, специалистите имасовите потребители някак не успяха да приемат дългоочакваната нова визия насистемата. Концепцията на последната версия е ориентирана към потребителите намобилни и touch-screen устройства, с атрактивенинтерфейс и наподобяващи Android възможности.

За съжаление, версията не придоби особена популярност нито сред феновете намобилните устройства, нито сред потребителите на десктоп системи. Това доведедо решението на Microsoft да спре дистрибуцията настарата версия с година по-рано от предвиденото, като последен опит да тласненовата към успех.

Междувременно из интернет пространството се носят слухове относно следващаверсия на популярната операционна система - Windows 9, която е в процес на разработка. Предполагаемата, но непотвърдена дата запремиера на новата версия е през есента на 2014г. Мълвата гласи, че компаниятасе подготвя да пусне в продажба система, която е базирана на предходната – 8-ца,но по-лека и с повече възможности за управление на интерфейса.

Остава въпросът – ще успее ли Microsoft да наложи новите си проекти на пазара, предвид растящата популярност на Android системите, които започнаха да протягатръце и към десктоп устройствата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега