Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Черен пазар за кърма процъфтява в Китай

Черен пазар за кърма процъфтява в Китай

Само преди седмица митничари конфискуваха 23 кг замразена кърма с неясен произход.

Черен пазар за майчина кърма процъфтява в Китай. Само преди седмица митничари конфискуваха 23 кг замразена кърма с неясен произход, пренасяна от китайка, пътуваща със самолет от Сингапур, предава "South China Morning Post".

Млякото било съхранявано в 89 пластмасови торбички. Пред митничарите на летището тя заявила, че кърмата е за бебето й, но не успяла да даде разумни сведения за това от къде е взета, а според китайското законодателство, мляко и млечни продукти не могат да бъдат внасяни, без да преминат предварителна карантинна проверка. Замразената кърма била конфискувана и унищожена, тъй като пътничката нямала нито документи за произход, нито можела да гарантира къде ще отиде продуктът.

Макар рекордното количество да е прецедент в архивите на граничните власти, случаят далеч не е единичен. През март миналата година е имало сходен случай, в който са унищожени почти 22 кг замразена кърма, конфискувани от митничарите на международно летище. Пътничката отново заявила, че пликчетата били за собственото й дете, но не успяла да обясни откъде ги е взела.

Оказва се, че през последните години кърменето и естествената храна придобиват все по-голяма популярност в Китай. Стигмата по темата най-после започва да се вдига, а семействата в страната стават и по-информирани за предимствата на майчината кърма пред изкуствените млека и формули.

Предвид факта, че не всяка родилка има кърма обаче търговията на черно с майчино мляко набира популярност също толкова бързо. В интернет вече има обяви за продажба на човешка кърма, най-вече в интернет форумите и сайтовете за групово пазаруване. Обикновено тя е замразена, в стерилни пликчета. Макар и добре пакетирани обаче торбичките нямат документи за произход, нито са преминали през необходимите тестове и изследвания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега