Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чертаят карта на пешеходните пътеки по републиканските пътища в страната

Чертаят карта на пешеходните пътеки по републиканските пътища в страната

Целта е синхронизация между изискванията за пешеходните пътеки по републиканската пътна мрежа и тези в урбанизираните територии.

Родните институции подготвят карта на пешеходните пътеки по републиканските пътища в страната. До два месеца се очаква всички пътеки в страната да бъдат описани. Това съобщиха днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на брифинг, заедно с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Валентин Радев, във връзка със зачестилите пътно-транспортни произшествия.

Паралелно с това тече проверка на пешеходните пътеки във всички 265 общини на страната. Започнало е инспектирането както на пътеките в населените места, така и на разчертаните по републиканските пътища. Проверките се извършват по разпореждане на Върховна административна прокуратура.

"Убеден съм, че картата, която ще направим, ще даде цялостнапредстава не само за финансовите нужди за полагане на пешеходни пътеки, но и иза това как представителите на местната власт изпълняват нормативнитеизисквания за осигуряването на безопасно придвижване по общинските пътища",каза Нанков. По думите му, вмомента няма синхронизация между изискванията за пешеходните пътеки порепубликанската пътна мрежа и тези в урбанизираните територии.

"Съгласно Наредба № 2 за маркировката по пътищата пешеходните пътеки внаселените места са с по-занижени изисквания“, обясни министърът и съобщи, чевсе повече зачестяват случаите на пешеходни пътеки в страната, които са снедопустимо, съгласно нормативните изисквания, цветово изписване и дори снедопустими елементи.Според регионалнияминистър, на база констатираните пропуски за поддръжка на пешеходните пътеки,Законът за пътищата може да бъде актуализиран в частта административни санкции.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега