Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Честваме 129 години от Съединението

Честваме 129 години от Съединението

Днес отбелязваме 129 години от Съединението на България с Източна Румелия. Съединението става на 6 септември 1885 година. Тогава изстрадалият ни народ отхвърли една несправедливост, наложена от Великите сили чрез Берлинския договор от юни 1878 г. и обединява Княжеството с автономната област в Османската империя - Източна Румелия.

Днес отбелязваме 129 години от Съединението на България с Източна Румелия. Съединението става на 6 септември 1885 година. Тогава изстрадалият ни народ отхвърли една несправедливост, наложена от Великите сили чрез Берлинския договор от юни 1878 г. и обединява Княжеството с автономната област в Османската империя - Източна Румелия.  

В цялата страна ще бъдат отслужени молебени и ще се проведат тържества с поднасяне на цветя и венци по повод празника. 

В Бургас честванията ще започнат от 10.00 часа на площад „Атанас Сиреков”, пред сградата на Община Бургас, където ще се проведе ритуал по издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас. От 10.30 ч. пред Военен клуб на ул. „Христо Ботев” 48 ще бъде отслужена заупокойна молитва за загиналите в Сръбско-българската война от 1885 година. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк.

Росен Плевнелиев ще участва в тържествената заря-проверка на площад "Съединение" в Пловдив и ще произнесе слово. Преди това президентът ще разгледа изложбата "Светът на Яворов", посветена на 100-годишнината от кончината на поета революционер, в Регионалния исторически музей в града. На тържествата ще присъстват служебният премиер Георги Близнашки, представители на изпълнителната и на местната власт.

Националният военноисторически музей ще отбележи Деня на Съединението с най-новата си изложба "София - столица на съединена България". По повод на празника музеят обявява и Ден на отворени врати за хронологичната и външната си експозиция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега