Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Четирима познайници на полицията са задържани след спецакция в Бургас

Четирима познайници на полицията са задържани след спецакция в Бургас

Четирима криминално проявени бургазлии са задържани от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Четвърто Районно управление – Бургас.

Четирима криминално проявени бургазлии са задържани от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Четвърто Районно управление – Бургас. Задържанията са осъществени в рамките на седмица след нова поредица от криминални прояви, извършени от бургазлиите, съобщават от ОДМВР. В резултат на отличните съвместни действия с Бургаска районна прокуратура на трима от извършителите е наложена мярка „задържане под стража”, а на четвъртия – мярка „домашен арест”.

Първият от бургазлиите е 36-годишен. Той е с богато криминално минал и многократно е извършвал престъпления от общ характер на територията на Бургас. Има множество кражби и грабежи, отправял е заплахи и закани към живущи в бургаския комплекс „Меден Рудник”. Регистриран е, като извършител на многократни кражби от магазин за хранителни стоки в к-с “Меден рудник“, а престъпленията му са документирани и от камери за видеонаблюдение. Мъжът е задържан при извършването на поредната взломна кражба в частен дом. Маскираният извършител проникнал в жилището, чрез разбиване на дограмата на терасата, като прекъснал електрозахранването на къщата. Влязъл в една от стаите, държейки палка и отвертка, и заплашил със саморазправа собственика на дома и гостувалите по същото време негови приятели. До физически сблъсък не се стигнало, но нападателят е разпознат от присъстващите в къщата. По случая е образувано бързо производство. 

60-годишен криминално проявен и осъждан мъж от с. Маринка е вторият задържан. Причината е, че подгонил с  нож свой съселянин след възникнал помежду им спор. Мъжът крещял и отправял закани и заплахи за живота и здравето му. Също така мъжът използвал нецензурен език, размахвал кухненски нож и показвала половите си органи в района на детската градина. По това обвинение Бургаският районен съд му е наложел мярка за неотклонение "задържане под стража".

С такава мярка е и 42-годишен бургазлия, криминално проявен и осъждан, който откраднал бензинов агрегат за ток от бракуван микробус. Той откраднал и CD Player от лек автомобил. Той  освободен от бургаския затвор на 09.10.2020 г., където излежавал присъда за престъпление по чл. 330 ал. 1 от НК.

Четвъртият бургазлия, който е с мярка за неотклонение «домашен арест» е 42-годишен криминално проявен, спрян за полицейска проверка на пътя между с. Черни връх и минно селище „Върли бряг”, докато управлявал л.а.„Мини Купър”. Установено е, че бургазлията е неправоспособен водач / с отнета шофьорска книжка/, и  шофира в срока на изтърпяване на наказание за управление на МПС без свидетелство за правоуправление. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел отрицателен резултат, но отказал тест за наркотични или упойващи вещества. Отказал е да даде и кръв за химичен анализ. Задържан е за срок от 24 часа.Привлечен е в качеството на обвиняем по чл. 343 В, ал.2 от НК, като състав на Бургаски районен съд му наложил мярка за неотклонение «домашен арест».
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега