Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Четирима са задържани за търговия с кръв, прокуратурата повдигна обвинения

Четирима са задържани за търговия с кръв, прокуратурата повдигна обвинения

Обвинените са задържани на 9 ноември т.г. при специализирана операция на служители от сектор „БОП“-Русе.

Четирима души са привлечени към наказателна отговорност за участие в престъпна група за търговия с кръв от малоимотни хора и длъжници. Обвинените са задържани на 9 ноември т.г. при специализирана операция на служители от сектор „БОП“-Русе, Разград под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

В хода на разследването е установено, че групата е действала от началото на март 2020 г. Според престъпната схема, всеки от участниците е издирвал и съставял списък с малоимотни хора или длъжници, на които била предлагана възможност  лесно да спечелят средства чрез редовно кръводаряване през 3-4 месеца. Донорите получавали по 100 лева за всяка банка кръв, а за участниците в престъпната група оставали по още 100 лв., след като пласирали кръвта за по 200 лв. Организацията била такава, че донорите „на повикване“, били длъжни при нужда да се явят незабавно за „даряване“ на кръв. Клиентите били причаквани пред болници или местния център за кръвопреливане. Сделките се извършвали извън медицинските заведения, без знанието на работещите в тях.

С прокурорски постановления на трима от обвинените е наложено задържане за срок до 72 часа. Днес в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях. На четвъртия обвиняем наблюдаващият прокурор е определил парична гаранция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега