Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чехия е под карантина, Гърция въвежда вечерен час

Чехия е под карантина, Гърция въвежда вечерен час

Развитието на т.нар. "втора вълна" на глобалната пандемия стана причина за въвеждането на строги мерки в редица европейски държави.

Над 41.9 млн. са потвърдените случаи на коронавирус по света към днешна дата. Броят на жертвите достигна 1.14 млн. Развитието на т.нар. "втора вълна" на глобалната пандемия стана причина за въвеждането на строги мерки в редица европейски държави.

Считано от четвъртък, Чешката република се въвежда временна забрана за свободно движение на гражданите. Изключения от забраната се предвиждат за: пътуване до работа, семейно посещение, пътуване до здравно заведение, посещение на сватба или погребение, пътуване извън страната или завръщане по местопребиваване. Отчитайки и другите ограничения, въведени със същата цел (като затваряне на хотелите и други места за настаняване на туристи и ограничаване на групите от хора на публични места до максимум от двама души), пътуванията до Чешката република са възможни само по уважителни причини, посочват от българското външно министерство.

Гърция също затегна мерките срещу коронавируса. От събота южната ни съседка ще въведе вечерен час в най-силно засегнатите части на страната, сред които са Атика, Одрин, Хераклион, Лесбос, Закинтос и др. Предпазните маски стават задължителни както на закрито, така и открито. Без маска могат да са посетителите на заведенията единствено на своята маса. При влизане и излизане от обекта посетителите ще трябва да поставят предпазно средство на лицето си, пише Kathimerini.

Франция разшири въведените в Париж и още 8 общини ограничения, като те ще засягат още 38 департамента, предава Ройтерс.  Вечерният час ще засегне над две трети от населението на страната. Повод за това е продължаващият ръст на регистрираните нови случаи във Франция. Общият брой на потвърдените заразени в страната вече е над 999 хил.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега