Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чушките и доматите поевтиняват, цената на краставицата расте

Чушките и доматите поевтиняват, цената на краставицата расте

Доматите и чушките поевтиняха, а цената на краставицата започна да се покачва. Това показват данните на Комисията по стоковите борси и тържищата. Само за една седмица цената на едро на доматите е паднала с 9,7%.

Доматите и чушките поевтиняха, а цената на краставицата започна да се покачва. Това показват данните на Комисията по стоковите борси и тържищата. Само за една седмица цената на едро на доматите е паднала с 9,7%. Поскъпнали са само оранжерийните, с 6,2%. Краставиците пък се търгуват за 1,10 лева на килограм, което представлява 22% увеличение на цената.

В сезона на зимнината и туршиите, чушките също отбелязаха спад в цената. Червеният пипер поевтиня с 13,2%, а зеленият - с 12,4%. Намалението при картофите е с 9,3%, при морковите - с 6,5%, а при зрелия чесън - с 14,2%. С над 4-5% са поевтинели яйцата и маслото.

Увеличение на цената има при зелето, което поскъпна с 13,3%. При плодовете, по-високи цени отбелязват пъпешите - с 4%, лимоните - с 9,6%, прасковите - с 1%. С 9 стотинки до 1,62 лв. за килограм е поевтиняло гроздето (5,3%). Динята обаче не е променила цената си. Същото важи и за захарта, фасула, ориза, които са поскъпнали с под 1% и на практика промяна не се усеща.

В Бургас продължаваме да купуваме едно от най-евтиното олио. Цената на едро е до около 2 лева. Сравнително евтини са и брашното (максимална стойност до 0,80 лева) и яйцата (около 18 стотинки). Замразеното пиле, обаче, държи сравнително високата цена от 4,30 лева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега