Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Д-р Аспарух Илиев: Рискът при заразяване с COVID е много по-голям, отколкото при ваксиниране

Д-р Аспарух Илиев: Рискът при заразяване с COVID е много по-голям, отколкото при ваксиниране

Той обясни, че няма нито необходимост, нито доказателства, че трябва да се пият лекарства за разреждане на кръвта след имунизация.

„Рискът от COVID е по-голям, отколкото от страничните ефекти от ваксинацията. При AstraZeneca вече има данни, макар и много малко. Ако 200 хиляди души се ваксинират, вероятността да настъпят тромбози е при един от тях”, заяви д-р Аспарух Илиев, началник на лаборатория в Берн, в ефира на Nova.

Неговият съвет е всеки да се ваксинира по възможно най-бързия начин, независимо с коя ваксина. Д-р Илиев сподели за четири случаи на хора, които са чакали по-добра ваксина, а в момента са в тежко състояние в болница.

„За сега имаме информация, че подмяна на ваксини е възможна, но още се извършват проучвания. ЕМА препоръчва да няма ограничения на ваксинирането с този препарат. Големият въпрос е дали имаме алтернатива на този продукт или не? Факт е, че в Европа нямаме достатъчно ваксини, AstraZeneca е един от основните стълбове на имунизацията. При риск 1 към 100 от смъртност при COVID, честота 1 към 100 хиляди е много ниска”, смята специалистът.

Според него не е правилно след първа доза от AstraZeneca, втората доза да е от  друг препарат. Д-р Илиев подчерта, че ако след първа доза от ваксината на „Оксфорд” не са се проявили странични ефекти, вероятността това да се случи при втората доза е минимална. Той обясни, че няма нито необходимост, нито доказателства, че трябва да се пият лекарства за разреждане на кръвта след имунизация.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега