Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Д-р Кунчев: Минахме пика на грипа, но още 2-3 седмици ще има заболявания

Д-р Кунчев: Минахме пика на грипа, но още 2-3 седмици ще има заболявания

Експертът подчерта, че тази година най-висока е заболеваемостта при децата до 14-годишна възраст.

"Минахме пиковия период на грипа, но още 2-3 седмици ще има заболявания. Има 7-8 области, които формално излязоха от грипната епидемия. Все още обаче в някои области заболеваемостта достига между 300 и 500 души на 10 000, основно в Северна България". Това коментира главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев в ефира на БНТ.

Той отново подчерта, че тази година най-висока е заболеваемостта при децата до 14-годишна възраст. Първоначално грипът атакува предимно учениците, но в края на епидемията ситуацията се усложни най-вече за най-малките деца.

"Детските отделения на болниците в засегнатите региони навсякъде са пълни. Очевидно към този щам на вируса - H3N2, възрастните имаме по-голям имунитет", допълни д-р Кунчев. Той отчете, че все още процентът на хората, които се ваксинират срещу грип е твърде нисък - 5-10 процента.

Относно разпространението на коронавируса Кунчев каза, че е много глупаво да променяме отношението си към китайската общност, защото заболяването е ограничено именно на техните мерки, което малко страни могат да въведат в този вид.

"Входящият граничен контрол хваща около 20-25% от общия брой на заболелите. Никоя страна никога не е готова за епидемия", категоричен беше Ангел Кунчев, като допълни, че страната ни е предприела необходимите мерки срещу коронавируса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега