Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Да помогнем! Събират средства за обучението на втория българин, приет да учи космонавтика в САЩ

Да помогнем! Събират средства за обучението на втория българин, приет да учи космонавтика в САЩ

Учебната година започва на 20 август 2023 г. За да може да започне своето обучение обаче, таксата за първата академична година, в размер на 65 425 щатски долара, трябва да е платена преди тази дата, което се оказва сериозно предизвикателство за семейството на Самуил.

Самуил Николов е едва вторият българин, допуснат до космическите програми на едно от най-елитните учебни заведения в света, и първият българин, приет да учи „Космически операции“. Успехът на 19-годишния Самуил Николов от Велико Търново е огромен повод за гордост. Все още обаче заминаването му стои под въпрос, тъй като семейството му с помощта на дарители от цялата страна е успяло да събере едва 15% от необходимата сума за обучението и издръжката му в САЩ.

Въпреки че стипендии от университета трудно се дават на чужденци, Самуил се е превърнал в изключение. Учебното заведение му е предоставило финансова помощ, която ще го подкрепя през цялото му обучение. Сумата е близо 1/3 от общата годишна такса от малко над 65 000 долара. Това е и най-високата стипендия, отпускана за чужденец в историята на университета.

Учебната година започва на 20 август 2023 г. За да може да започне своето обучение обаче, таксата за първата академична година, в размер на 65 425 щатски долара, трябва да е платена преди тази дата, което се оказва сериозно предизвикателство за семейството на Самуил. За останалата част от сумата се търсят дарители. 

Според Самуил е напълно възможно България да се върне на картата на космическите изследователи и да участва активно в тази дейност. Той е силно мотивиран, ако са създадени подходящи условия, след завършването си да се върне в България и да работи оттук за подпомагане на дейността на Българската космическа агенция и възстановяването на почти никому известната площадка за изстрелвания на аерологични ракети край Ахтопол.

Всеки който има желание и средства, може да помогне на Самуил Николов да сбъдне мечтата си, като дари средства ТУК!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега