Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дадоха старт на изграждането на дългочакания Общински медицински център в Созопол /Видео и снимки/

Дадоха старт на изграждането на дългочакания Общински медицински център в Созопол /Видео и снимки/

Проектът предвижда изграждане на четириетажна сграда с прилежащ паркинг и ще помещава кабинети за общопрактикуващи лекари и образна диагностика, педиатричен, кардиологичен, ортопедичен, гинекологичен и други кабинети, зала за провеждане на хемодиализа, както и стационар за наблюдение и лечение до 24 часа.

Днес в Созопол бе даден символичен старт на изграждането на дългочания от жителите Общински медицински център. Той ще бъде изграден в м. Мисаря, а целта е да осигури по-добри условия за целогодишно медицинско обслужване на населението. Проектът предвижда изграждане на четириетажна сграда с прилежащ паркинг и ще помещава кабинети за общопрактикуващи лекари и образна диагностика, педиатричен, кардиологичен, ортопедичен, гинекологичен и други кабинети, зала за провеждане на хемодиализа, както и стационар за наблюдение и лечение до 24 часа.

На "първата копка" присъстваха кметът Тихомир Янакиев, областният управител проф. Мария Нейкова, д-р Александър Маджуров, който е инвеститорът, както и  председателят на Общинския съвет в Созопол Георги Пинелов, собственикът на фирмата-изпълнител инж. Николов, зам.-кметовете Румен Кисьов и Тодор Дамянов, служители на Общинска администрация, общински съветници и др.


"Имам честта и радостта да дам старт на едно начинание, което е дългочакано много години за град Созопол, а именно стартиране на изграждането на медицински център в града. Благодаря на д-р Маджуров, за това че е наш партньор в това начинание. Благодаря и на г-жа Нейкова за всички усилия, които полага за нашата община. Строителят е обещал проектът да бъде завършен в срок. Наистина до дни строителните работи в Созопол ще бъдат прекратени, заради забраната по време на сезона, но ще направим всичко необходимо, за да може проектът да стартира отново бързо на 1 октомври. Жителите и гостите на Созопол ще имат нещо, обещавано дълго време, това е първата крачка, за да стане факт", коментира кметът Тихомир Янакиев. 



По думите на инвеститора д-р Маджуров, единственото му притеснение, преди да се захване с проекта, е недостига на висококвалифицирани кадри в здравеопазването.  

"Искрено се надявам, всички тези намерения да се сбъднат. Последните години са много трудни за здравеопазването, по-точно за намирането на достатъчно добре подготвени кадри. Говорим го постоянно, трябва да помислим как да го решим този въпрос, но заедно с държавата, за да имаме едно обезпечено бъдеще. Това е и единствената причина, заради която дълго време мислих дали да се захвана с тази задача, защото Община Созопол ни оказва пълно съдействие, даже повече отколкото е нормално. Очевидно е тяхното желание това да се случи, аз знам как да стане, но се притеснявах как ще го обезпечим кадрово и продължавам да мисля в тази посока, но се надявам да се справим. Знаем, с екипа ми, как да стане едно модерно лечебно заведение, какви нужди трябва да покрива и колко е важна ролята му, особено по време на сезон. Дай Боже да успеем да си изпълним мисията, а тя е да помагаме на хората, които имат нужда", заяви д-р Маджуров.  


От своя страна областният управител проф. Нейкова изрази надежда, че с изграждането и функционирането на такъв медицински център в Созопол, градът и общината ще се превърнат в още по-привлекателно и желано място както за живеещите, така и за туристите. 




"Изключително съм щастлива да присъствам на това събитие, защото то доказва, че когато има добро взаимодействие между местната и централната власт, и разбира се инвеститори, които искат да реализират нещо хубаво за региона, нещата се получават. Амбицията ми като областен управител е да се осигурят условия за качествена и достъпна медицинска помощ и в този ред на мисли се работи много.  Именно по този начин ще превърнем Созопол в едно още по-привлекателно и желано място както за живеещите, така и за туристите", сподели Нейкова. 

Публикувахте от PoligrafF.net в Четвъртък, 11 май 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега