Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Данъчните погнаха Ивана, не се регистрирала по ДДС

Данъчните погнаха Ивана, не се регистрирала по ДДС

Над 45 000 лв. данъци дължи на държавата певицата Ивана, съобщиха от НАП-Бургас, за "24 часа". Преди година приключила финансова ревизия срещу фолкпевицата, която установила задълженията. Пред „24 часа” Ивана заявява, че не е осъдена и си плаща редовно данъци. Според нея става дума за проверка на доходите й през 2005-2006 г. „Трябвало е да внасям 20% върху приходите си като физическо лице. Не е имало кой да ми го каже”, коментира тя пред всекидневника.

Над 45 000 лв. данъци дължи на държавата певицата Ивана, съобщиха от НАП-Бургас, за "24 часа". Преди година приключила финансова ревизия срещу фолк певицата, която установила задълженията. Проверяваният период е от 2007 до 2009 г.

В края на септември Бургаският административен съд е потвърдил  ревизионен акт на приходната агенция и е осъдил певицата, заявили източници на НАП Бургас пред изданието. Решението е можело да се обжалва в 14-дневен срок. Годишните й доходи са надхвърлили 50 хил. лв., но тя не се е регистрирала по ДДС, както изисква законът.

Пред „24 часа” Ивана заявява, че не е осъдена и си плаща редовно данъци. Според нея става дума за проверка на доходите й през 2005-2006 г. „Трябвало е да внасям 20% върху приходите си като физическо лице. Не е имало кой да ми го каже”, коментира тя пред всекидневника и допълва, че обжалването на тези 45 000 лева всъщност не е от сега, а върви вече цяла година.

"Ще търсим начини, защото смятам, че имам право. Според точки от закона, които не мога да ви цитирам сега, като физическо лице и свободна професия аз не трябва да внасям ДДС. За това е спорът. Ще продължа да обжалвам това наказание.”, категорична е фолкпримата.

Ивана не е единственият изпълнител, попаднал в полезрението на данъчните. В края на 2009 г. от НАП обявиха, че започват проверка на 16 фолк- и поп изпълнители.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега